«Stopfake.org» провели новий тренінг для студентів ЗНУ

16 червня у стінах ЗНУ пройшла зустріч студентів факультету журналістики із представниками міжнародного фактчекінгового проекту "Stopfake.org" Артемом Бабаком та Олексієм Набожняком

Тренінг відбувся у рамках проекту «Впровадження практики фактчекінгу в українських регіонах». Спікери Артем Бабак та Олексій Набожняк розказали присутнім, в чому полягає мета проекту «Stopfake.org» та що таке фактчекінг: як він працює й і чому ця діяльність є корисною для сучасного суспільства. Учасники тренінгу дізналися, хто, яким чином і чому «зливає» у медіапростір фейкову інформацію. Також студентам розповіли про базовий алгоритм перевірки інформації за досвідом українських і світових проектів.
Для закріплення теоретичного матеріалу було проведено практичний «мозковий штурм» із залученням усіх учасників проекту.
Цікавим бонусом зустрічі стала кавоперерва, де кожен учасник мав змогу випити кави або соку, поласувати солодощами та продовжити спілкування у дружній неформальній обстановці.
Наприкінці тренінгу спікери проекту запропонували усім охочим долучитись до проекту «Stopfake.org«, а також подякували за увагу й активну участь присутніх у зустрічі. «Нам є з чим порівнювати: ми бували в інших університетах країни, у Львові, наприклад, але ви дійсно порадували активністю, небайдужістю. З вами було справді цікаво!»-  звернувся до студентів Олексій Набожняк наприкінці заходу.

Автор: Марія ОСТАПЕНКО