Артистка театру вогню Ліна Бурдакова: про приборкування полум’я та фаєр-шоу у Запоріжжі

Сьогоднішній вечір для запоріжців та гостей міста може запам'ятатися надовго: на бульварі Шевченка о 21:00 відбудеться виступ театру вогню "Sunrise". Артисти обіцяють справжнє шоу - з полум'ям, вогняними віялами та  палаючими кулями, трюками та неперевершеними емоціями. Про спеціфіку "вогняного" хобі, про складнощі фаєр-шоу та ідею створення команди нам  розповіла одна з учасниць театру вогню "Sunrise" Ліна Бурдакова

Про ідею

Все почалося більше п’яти років тому. Тоді я зовсім випадково потрапила на один із запорізьких пляжів, де побачила  виступ фаєрщиків. Це здавалося чимось недосяжним, майже магією. Я тоді й подумати не могла про те, що колись теж зможу так. Але через рік мені пощастило — на святкування Нового Року я потрапила до компанії до людей, які як раз тільки-но розпочали вчитися. Почувши про моє захоплення «вогнем», вони запевнили мене, що навчитися цьому — не так уже й важко і запропонували свою допомогу. Так і почалися мої перші тренування. До цього будь-яке навчання мені давалося важко, повільно. А тут все вийшло відразу. Що ж, мабуть, це доля.

Про дебютний виступ

Це було холодно. Дуже-дуже холодно! На календарі — 2 січня, виступати домовилися поза містом, всі дуже хвилювалися. Перед самим виступом ми стояли тісним колом навколо чаші із вогнем та гріли задубілі руки. Зате після виступу було стільки адреналіну, що всі забули про холод. Так, був острах, було побоювання сцени, глядачів, я боялася не виправдати очікування друзів. Але коли виходиш на сам майданчик — всі зайві емоції полишають тебе. Тоді все вийшло ідеально, як нам здавалося, хоча зараз переглядати відео з цього виступу смішно.

https://vk.com/sunrisefire

https://vk.com/sunrisefire

Про команду

Ну, ця  історія — справжня Санта-Барбара! Сьогодні я  вже не в тому проекті, з якого все починалося . Вогняне шоу — теж творчість , і, як у будь-якій творчості, тут існує безліч поглядів на одні й ті самі речі. Виникають якісь протиріччя, непорозуміння і це — нормальний процес.  Так що 3 роки тому ми з моїм кращим другом пішли з першої команди і створили свій власний проект . Зараз у ньому 7 абсолютно приголомшливих артистів .

Про індивідуальність і талант

Кожен з учасників команди —  унікальний. Женя — дивовижно відчуває музику і настрій команди, є ініціатором надзвичайно цікавих ідей. Коля — це бездоганна техніка та неповторний стиль роботи, а також в нього золоті руки — дуже багато нашого реквізиту зроблено ними. Віка — тільки вчиться, але вже зараз можна сказати, що вона — командний гравець і яскрава дівчина. У Дженні — шикарна хореографія, яка поступається хіба що відмінній техніці. Льоша — крутить, все що крутиться, окрім того, технічна частина всіх наших виступів завжди на ньому, а це — величезний обсяг роботи. Інгвар — володар рідкісного імені! А якщо серйозно, то він — найхаризматичніший артист з дуже серйозною акробатичної підготовкою. А про мене говорять, що я посміхаюся гарно.

https://vk.com/sunrisefire

https://vk.com/sunrisefire

Про улюблені трюки

Я люблю, коли наших глядачів по-справжньому дивує те, що ми робимо. Люблю бачити захоплення в їх очах. Так що найбільше мені подобаються елементи жонгляжу — це коли будь-який реквізит «літає». Виглядає дуже ефектно.

Про випробовування вогнем

Ясна річ, що наше хобі дуже небезпечно: глядачі завжди чекають, що хтось із артистів нарешті-то загориться! Але у нас не було серйозних травм. Натерті пальці, обламані нігті і згоріле волосся — це така собі норма,  я не беру це зараз до уваги. Труднощі були всіляки. Це і складнощі із тренуваннями — важко узгодити час та дату занять, зважаючи на графік кожного. Це і відсутність грошей на костюми. Але ми завжди знаходили спосіб викрутитися.

https://vk.com/sunrisefire

https://vk.com/sunrisefire

Про фінанси

Займатися фаєр-шоу з точки зору комерції — невигідно. Так, є ті, хто зробили з цього бізнес. Але це люди, які повністю живуть цим, і тільки цим. Весь час вони зайняті  тренуваннями, а така можливість є не у всіх.

Про конкуренцію

Конкуренції як такої немає, хоча проектів багато. Але ж у кожного з них своя специфіка, своя мета. Тож кожен йде своїм шляхом.

Про музику

Більше за все люблю виступати під яку-небудь драйвову рок-музику. Емоції!

https://vk.com/sunrisefire

https://vk.com/sunrisefire

Про враження

Мені дуже запам’яталася остання поїздка. Ми завітали до Вінницької області, в місто Бершадь. Там проста вчителька своїми силами організувала величезний фестиваль — на наше шоу прийшло майже все місто. Це було незабутньо. Такої потужної підтримки від глядачів ми ще не відчували.

Про виступ у Запоріжжі

Театр вогню «Sunrise» на сцені  щоразу викладається на сто відсотків. Ми прагнемо подарувати глядачеві максимум емоцій, радості і трохи магії. В цьому, напевно, і є головна наша сила. Так що глядачі побачать нас таких, якими ми є — людей, які хочуть зробити своє місто трохи світлішим.

Інтерв’ю підготувала Олександра ЛОЗОВ’ЮК