Запорізькі художники презентували святкову виставку (ФОТО)

10 серпня 2016 року, у виставковій залі Запорізької організації Спілки художників України  відбулася презентація живописних та графічних робіт, наданих місцевими художниками до Дня незалежності України.

Організатори виставки не визначали жорстких критеріїв щодо відбору творів, тож кожен автор за власним бажанням представити свій набуток. Експоненти різняться манерою письма,  віком, уподобаннями, а експонати – своєї тематикою, жанрами, технікою та стилістикою  виконання, але всіх їх об’єднує святковий настрій. В цілому на виставці представлено більше 100 робіт.

У розмаїтті натюрмортів, представлених на виставці до Дня незалежності, втілено красу плодів та квітів України, багато з яких є символами нашої країни. Побачили глядачі і доробок молодих художників, в якому творчі пошуки та свіжість світосприйняття поєднані з достатнім рівнем майстерності.

Центром експозиціі є частина робіт учасників традиційного пленеру «Хортиця крізь віки». Саме тут сконцентровані добірні за рівнем майстерності твори, що зображують заповідні куточки Хортиці, краєвиди нашого краю, впізнавані  абриси Запорізької Січі, портрети козаків. Частина творів буде продана на благодійному аукционі, которий відбудеться на День незалежності.

Олександра ЛОЗОВ’ЮК