Матч «Зоря-Шахтар» у Запоріжжі: динамічна боротьба і гол Факундо Феррейри

2 жовтня в рамках 10-го туру української Прем'єр-ліги у Запоріжжі на стадіоні «Славутич Арена» відбувся центральний матч туру між командами "Зоря" (Луганськ) – "Шахтар" (Донецьк). Єдиний гол був забитий на 58 хвилині гравцем "Шахтаря", Факундо Феррейрою

Ще за декілька днів до матчу стало відомо, що усі квитки на матч розкуплено. Вже давно «Славутич Арена» не відчувала такого ажіотажу. Біля стадіону «чергувало» чимало перекупників, які намагалися знайти охочих купити в них білети — а охочих було багато! Не тільки погода та зручний час гри сприяли тому, а й яскраві матчі, зіграні командами впродовж тижня. «Шахтарю» вдалося вибороти перемогу у португальского ФК «Браги». А «Зоря», незважаючи на усі складнощі і не віру скептиків, показала гру високого класу та з мінімальною поразкою закінчила матч проти учасника англійської Прем’єр-лігі «Манчестер Юнайтед».

Напередодні гри «Шахтар» шокував усіх вболівальників. Стало відомо, що керівництво та тренерський штаб не дозволили ключовим футболістам «Зорі» — арендованим гравцям «Шахтаря», грати проти команди-власника. Гричишкін, Петряк, Караваєв, Соболь та Кулач не змогли взяти участь у матчі.

Шахтёр Заря 2 октября Славутич Арена Запорожье

Арбітром матча виступив Миколай Балакін. Незважаючи на яскраву гру та динамічну боротьбу (попереджень, до речі,було аж 6 штук), гольових моментів команди не створювали. Другий тайм вибухнув цілим рядом захопливих моментів. Гравці «Зорі» намагалися атакувати, але їм постійно не вистачало останнього пасу. У той же час «Шахтар», скориставшись незакритими зонами, забив перший і єдиний м’яч. Героєм цього матчу став Факундо Феррейра — саме він, отримавши м’яч у штрафній, забив гол. Таким чином, з мінімальним рахунком донецький ФК став переможцем матчу. В цілому, було багато перспективних атак з різних сторон, але так і не вистачило логічних завершень.

Усі гравці, які не мали можливості взяти участь у матчі були на трибуні разом зі своїми сім’ями. Глядачів взагалі було багато, серед гостей матчу також можна було побачити молодіжні команди ФК «Зоря», дубль та U-19. Один із гравців U-19 поділився з нами своїми враженнями від гри:

«Матч був видовищний та відчувалась напруга. Було помітно, що на полі не вистачає гравців, я маю на увазі тих, яким заборонили грати. Але, загалом, гра виправдала очікування».

Незважаючи на засуд загалу, головний тренер «Шахтаря» Пауло Фонсека на післяматчевій конференції зауважив: «Жоден гравець «Шахтаря» ніколи не буде грати проти своєї команди». Зовсім скоро усі гравці зустрінуться у складі збірної України. Нам же залишається чекати красивої, а головне – результативної гри.

Автор: Ольга ОСТАПЕНКО