«Зоря-Волинь»: нова тактика та серія нереалізованних моментів

У суботу, 15 жовтня, в Запоріжжі на стадіоні "Славутич Арена" відбувся матч "Зоря-Волинь". Команди до останньої хвилини тримали інтригу та не давали розслабитися глядачам. Цю гру можна сміливо назвати експерементальною для обох команд

Фотограф: Валерій Дудуш. vk.com/zoryaluhansk

Напочатку гри був помітен різний настрій команд на гру. «Волинь», яка займала 11 місце у турнірній таблиці української Прем’єр-ліги,  досі має заборону на заявку нових гравців.  Але клуб виходить з положення за допомогою випску в гру резерва — молодих гравців. Наймолодшому гравцю , до речі, нещодавно виповнилося 16 років. «Зоря» ж, яка зараз входить у ТОП-3 українських фктбольних клубів, шукає нові тактики перед грою з Феєнордом і проводить ротацію складу.

Юрій Вернидуб, головний тренер «Зорі», перед грою з Феєнордом вирішив спробувати нову тактику гри, змінивши центральний трикутник з одним «опорником» — опорним півзахисником. Замість двух опорників тренер випустив на поле двох атакуючих гравців — Джабу Ліпартію та Любеновича. Тим самим він продемонстрував, що намагається позбутися залежності від флангів.

Фотограф: Валерій Дудуш. vk.com/zoryaluhansk

Було відчутно, що команда не звикла до такої тактики гри , була розгублена та не завжди правильно розпоряджалася моментами. «Волинь» давала гравцям «Зорі» багато свободи та, незважаючи на втрачені «Зорею» м’ячі, так і не змогла скористатися моментом та забити.

Перший гол був забитий на 38 хвилині: «Зоря» зібралася з силами та почала використовувати перевагу у нападі, а Кулач, гравець «Зорі», після пасу від Ліпартії забив свій дебютний та перший за цей рік гол.

Фотограф: Валерій Дудуш. vk.com/zoryaluhansk

Вже через три хвилини гравці «Зорі» довго розігрували м’яч у штрафній та Грисьо повинен був фолити. Арбітр матчу назначив 11-ти метровий. Останні 7 пенальті «Зорі» так і не вдавалося забити, але серія нереалізованих пенальті все ж таки прервалася — на 42-й хвилині Форстер забив.

Фотограф: Валерій Дудуш. vk.com/zoryaluhansk

У другому таймі «Волинь» мала багато кутових та чимало ударів у сторону воріт, але всі вони виявилися неперспективними. Контратаки, швидкі забігання, моменти — забити так і не вдалось.

Друга 45-ти хвилинка — тайм нереалізованих моментів. Вже в доданий час міг забити Харатін, а воротар відбив гол Кулача.

Перемога 2:0, але проблеми з реалізацією все ж таки лишилися. А вже скоро луганчани зустрінутся з роттердамським «Феєнордом» та, як ми сподіваємося, покажуть достойну гру.

Автор: Ольга ОСТАПЕНКО

Фото: Валерій ДУДУШ