У Запоріжжі показали скарби краєзнавчого музею

На честь свого 95-річчя  Запорізький обласний краєзнавчий музей приготував приємний сюрприз для запоріжців та гостей міста - виставку дорогоцінних експонатів "Скарби краєзнавчого музею"

Серед величезної кількості експонатів музею, яких налічується близько 110 тисяч, є і особлива група зберігання, предмети якої демонструються вкрай рідко. Це — стародавні експонати з дорогоцінних металів, які викликають великий інтерес гостей закладу. Саме ці історичні дорогоцінності і представлено на виставці «Скарби краєзнавчого музею». Приміщення для експонування також обрано особливе — вперше відвідувачі можуть побачити оновлену після ремонту виставкову «круглу» залу з величезною кованою люстрою, зробленою за архівними кресленнями 1913 року, новою декоративною паркетною підлогою, відреставрованими стінами та дверима .

У спеціальних скляних вітринах представлено 130 експонатів, серед яких — знахідки співробітників музею з різних археологічних експедицій і окремі вироби із золота та срібла 18-19 сторіччь. В експозиції «Скарби краєзнавчого музею» можна побачити чимало цікавинок: тут і монети часів Золотої Орди, і знахідки з поховань скіфських кочовиків, старовинні ікони, посуд з використанням емалі, срібні кишенькові годинники та портсигари.

Виставка працює до 16 грудня, з 10:00 до 17:00, вихідний — понеділок (у розкладі можливі зміни).

Автор: Олександра ЛОЗОВ’ЮК