«Instagram» — це стиль життя, розвага або залежність?

На сьогодні, людство нашої планети вважається розвинутим в сфері технологій. Ми йдемо в ногу з часом: будуємо, винаходимо, створюємо. Та поряд з цим існує й інша сторона медалі

Люди не можуть прожити  й дня без улюблених гаджетів. Так газети, книжки, журнали, телебачення – це прекрасно, особисто я обожнюю читати книги, але всі погодяться, що Інтернет є найшвидшим методом для вирішення своєї проблеми чи досягнення бажаного.

В наш час прогресують мобільні технології, а особливо — додатки для смартфону. Існують величезні компанії, які розробляють нові проекти, що повинні полегшити та урізноманітнити наше життя. Кожна програма має свої плюси та мінуси, які створюють, нібито, ідеальну мрію. Зараз дуже популярними стали соціальні мережі, такі як Facebook, Вконтакті, Twitter, Instagram і  багато-багато інших. Молодь стала дуже залежною від їхнього впливу. Щодо мене, я також певною мірою залежна від цих соцмереж, адже головною перевагою для мене є швидкість і спілкування на далекій відстані. Людям подобається  спілкуватися і воно приносить їм велике задоволення. А соціальні мережі якраз і дають можливість поспілкуватися, хоча і віртуально. Я впевнена, що кожен з нас знає про залежність від соціальних мереж, але ніхто не надає цьому великого значення, адже люди дійшли до того, що без телефону не те, що не можуть вже спілкуватися, працювати, вчитися,  навіть, не можуть вийти з дому, щоб не зробити селфі типу «Чудова погода) Зі мною найкращі друзі)) Сьогодні мене чекає удача!!»

Саме  Instagram вважається найпопулярнішою програмою, яка є чимось середнім між соціальною мережею і своїм власним « Twitter у фотографіях». Статистика стверджує, що Інстаграм є четвертою в списку найпопулярніших програм світу.

uichlNr4Vp0

Статистика використання цього сервісу по даним сайту https://vc.ru/p/social-media-stat:

  • 500 млн активних користувачів на місяць і 300 млн на день
  • 20% користувачів інтернету у віці від 16 до 64 років використовують Instagram
  • 4,2 млрд «лайків» користувачі ставлять кожен день
  • 95 млн нових фото і відео створюється кожен день
  • у середньому люди пропускають 70% публікацій у стрічці
  • найпопулярніше фото зібрало 3,5 млн «лайків»

Безліч людей визнали для себе «Інстаграм» як стиль життя. Дехто може гарно заробляти на своїх публікаціях, дехто вважає за необхідність публікувати фото кожного дня, але  є навіть такі, котрі живуть у віртуальному світі. Для них головне – кожної години «виставляти» матеріал для того, щоб похизуватися новими фотографіями перед підписниками. Чим більше підписників, тим популярніше твоя сторінка. Так з’являються Інтернет-зірки, які мають по декілька сотень тисяч підписників, або й більше. Вони публікують дизайнерські речі, дорогий відпочинок і свою гарну зовнішність. Кажуть, «Фейсбук» створений для розумних, «Твіттер» – для лінивих, а «Інстаграм» – для симпатичних. Але слід пам’ятати, що це — нереальний «ідеальний» світ. Зараз існує дуже багато «фейкових»  сторінок, через які шахраї, люди не сповна розуму або «фанатики» можуть зламати сторінку, нашкодити  тобі або знайти таку інформацію, котра може зганьбити на все життя.

В моєму житті Інстаграм з’явився недавно. Рік тому, я навіть не знала, що існує така програма, де можливо не тільки писати про свої події, захоплення, почуття, а опубліковувати фотографії чи відео, які розкажуть усе самі за себе. Мені здається, що це є гарна можливість показати себе і поглянути на інших. Я зареєструвалась під впливом моїх подружок (суспільство ж має великий вплив) і відтоді почала публікувати фото. Я відношусь до своєї сторінки дуже обережно, все-таки — особисте життя повинне залишитись особистим.

x8eV8O587OM

Тому  «Instagram» — це класна річ, особливо в наш час, де на вершині піраміди стоїть не задоволення особистих потреб (харчування, одяг, моральне почуття), а потреба в самовираженні. Найлегший спосіб домогтися цього за допомогою соціальних мереж. Ера новітніх технологій – це той час, коли людям підвладно все.

Автор: Настя КУРКІНА