Фестивалю квітів у Таїланді виповнилося 40 років

Щорічно в першу п'ятницю, суботу і неділю лютого, в той час, як у наших краях холодно й зимно, у місті Таїланду Чіанг Май проходить одне із найяскравіших святкувань світу - Фестиваль квітів (Chiang Mai Flower Festival). Неперевершені декорації, костюми, гірлянди з суцвіть - це свято квітів, ароматів та краси є справжнім дивом

http://www.nordica.spb.ru/

Чому ж таке квітуче свято проходить у лютому, здивуєтесь ви? А все завдяки спеціфічному клімату Таїланду: у лютому тут завершується прохолодний сезон і починається тепла сонячна погода. Сам в цей час по всьому Королівству розпускаються тисячі тропічних квітів!

Вперше фестиваль відбувся рівно 40 років тому — у 1977 році, і тоді місцева влада навіть не планувала зробити цей захід щорічним. Але свято квітів стало фурором — і до сьогодні багато туристів на початку лютого вирушають у Чіанг Май, щоб приєднатися до тайського дива. Хоча це місто цікаве не тільки через фестиваль квітів, тут є на що подивитися: понад трьох сотень буддистських храмів, ботанічний сад, національний парк, зоопарк з пандами і слонами, центри народного промислу…

http://www.thailand-trip.org/

Сьогодні основна програма фестивалю квітів складається з наступних етапів: обрання найгарнішої дівчини на фестивалі — Королеви Квітів, всілякі конкурси, парад центральною вулицею міста, концерти, розважальні виступи, ярмарок з продажу рослин для садівництва, тощо.

http://www.izuminki.com/

http://www.thailand-trip.org

http://www.izuminki.com/

Продаються тут найрізноманітніші рослини: квітучі кімнатні, мініатюрні дерева-бонсай, чудернацькі кактуси…

http://life-trip.ru/

http://life-trip.ru

Основна тематика композицій на параді — король Тайланду, Будда, міфічні істоти, тварини, просто орнаменти… І всі вони зроблені із живих квітів різних кольорів, розмірів та форм: орхідей, бугенвілій, хризантем, петуній, гібіскусів, тощо.

http://life-trip.ru/

http://www.thailand-trip.org

http://i.redigo.ru

В цілому фестиваль триває 3 дні, з п’ятниці по неділю. В цей перекриваються всі головні вулиці міста, але тайські водії не скаржаться — адже в ці дні північне провінційне містечко перетворюється на тропічний рай квітів, посмішок та відпочинку!