П’ять французських фільмів, які треба переглянути на вихідних

Франція – батьківщина витонченого кіномистецтва. Кінематограф цієї країни наповнений жанровою різноманітністю і є одним із найбільших виробників якісних комедій. Ніхто так апетитно не смакує вино та шампанське, як актори французських кінострічок, і, звісно, неможливо не помітити щирі емоції та відкриті почуття у цих фільмах

Кіно батьківщини Катрін Денев та Бріджит Бардо передає глибоку суть людського життя, його драму та романтику, допоможуть відволіктись від буденності та налаштуватись на позитивні думки.  Пропонуємо п’ять французьких фільмів, які залишаться у вашій пам’яті та, можливо, змінять ваше світосприйняття.

«1+1»

Режисери: Олів’є Накаш, Ерік Толедано

www.ecranlarge.com

Цей фільм розповідає про особистий вибір життєвого шляху у складних ситуаціях. До речі, відзнято його на основі реальних подій.  Головні персонажи, ролі яких виконали актори  Франсуа Клюзе і Омар Сі, — дві протилежності, але справжні друзі. Зовсім різні люди, з різним соціальним статусом, з різними життєвими цінностями знайшли спільну мову і в корінь змінили життя один одного. Слоган кінострічки підкреслює головну ідею фільму: «Іноді ви повинні досягти чийогось світу, щоб дізнатися те, що відсутнє у вашому». Фільм насичений якісним гумором і веселими танцями з нотами харизми.

«Ілюзія кохання»

Режисер: Ніколь Гарсія

cdnmyslo.ru

Це історія про надзвичайну сильну духом жінку, яка бажає справжнього кохання. Їй байдужі пусті погляди та залицянн, її цікавить глибинне щире почуття. Кінострічку варто переглянути, щоб зрозуміти маленьку істину: кожна людина має власний вибір як їй жити, що робити і про що мріяти. Опустити руки і плисти за течією, на яку вас направили – це  не вихід. Варто зрозуміти, чого ти насправді хочеш в своєму житті та почати діяти. Так вчинила головна героїня фільму Габріелла.

«(Не)очікуваний принц»

Режисер: Філіп Леллуш

gazeta.ru

Комедія з нотками великих почуттів. Дві різні людини, протилежності – дві історії. Доля звела їх шляхи та змінила життя кожного з них. Деталі ніжності, почуттів, чистоти — ці нюанси режисеру вдалося втілити на 100%. Головна ідея фільму полягає в тому, що люди просто так не зустрічаються — все в житті невипадково!

«Повар для президента»

Режисер: Крістіан Венсан

Франція — батьківщина особливо вишуканої кулінарії. Біографічний фільм «Повар для президента» повністю занурить вас у атмосферу французької кухні та її шарму. Фільм легкий і цікавий, не вимагає замислюватися над глибинними проблемами та й не торкається їх. Відпочити від буденної метушні в затишній атмосфері — з представленою кінострічкою це вдасться на 100%.

«Нові пригоди Аладдіна»

Режисер: Артур Бензакен

kr.kinoodessa.com

Кожен знає історію про Аладдіна, але саме французи створили нову інтерпретацію цієї казки — пригодницьку комедію. Фільм знову занурює в дитинство, розкриваючи нові факти і події з чарівної історії. Кінострічка зачаровує глядача своєю романтичністю та простотою, а також передає масу позитивних емоцій. Тож, ця  казка  з чудовим почуттям гумору розвеселить вас та налаштує на пригодницький настрій!

Підготувала Ольга КОРНІЄНКО