У фотографії важлива мить: фотовиставка Олександра Максимова

27 квітня у Запорізькій обласній науковій бібліотеці імені О.М. Горького запорізький фотограф Олександр Максимов презентував свої фотороботи

Виставка «Моя Україна» представлена вибіркою пейзажів українського краю. Це є улюбленим жанром автора: Олександр Максимов часто поєднує пейзаж з елементами живого, інколи це — тварини, птахи та силуети людей вдалині. Особливою для фотографа є зимова пора року. Він зазначив: «Я дуже люблю зиму — особливо коли випадає сніг. Сніг це казка написана самою вічністю, коли світ перетворюється, стає незнайомим і таємничо-загадковим».

Олександр Максимов самостійно освоїв ремесло фотографії за допомогою спеціальної літератури та діяльності фотоклубів. Але більше користі, за його словами, містить саме перегляд робіт відомих художників-живописців, за допомогою якого можна засвоїти естетичні принципи зображення. Професійною зйомкою пан Олександр займається вже понад 30 років, а якщо врахувати аматорську – то майже все життя. «Головне не техніка і фотоапарат, головне – це те світосприйняття яке є у початківця, саме як у автора. Якщо немає глибокого світосприйняття то і знімки будуть пласкими або поверхневими», — зауважив фотограф. Також додав, що початківцям у мистецтві фотографії особливо важливо знайти свою ідею, щоб вміти в один знімок вкласти зміст, історію.

Презентація виставки «Моя Україна» Олександра Максимова пройшла у дружньому колі працівників бібліотеки, запорізьких фотографів, журналістів та шанувальників фотомистецтва. Сам автор розповів про свої досягнення, техніку створення представлених фоторобіт та пояснив, як через пейзаж намагався виразити свою любов до України.

Автор: Ольга КОРНІЄНКО