В Запоріжжі пройшов щорічний парад «Карнавал візків» (ФОТО)

В Запоріжжі, 10 червня в Центральному парку культури та відпочинку  «Дубовий гай» зібралися сім`ї, щоб взяти участь в параді дитячих візків. Урочиста хода в супроводі поліції та музикантів почалася від Майдану Волі і всі дружно прямували до парку «Дубовий гай».

Вже стало традицією дотримуватися відповідної тематики. В цьому році темою параду стали народи та національності. Організатором свята виступив жіночий сайт Запоріжжя «WOMEN».

«Головна родзинка цього заходу – не тільки подарувати гарний настрій засобами своїх творінь, а й взяти участь у різноманітних майстер-класах, отримати безліч подарунків»,- зазначила одна із організаторів свята, Марія.

Учасники прибули на парад різними транспортними засобами. Це були візки та велосипеди представлені в різних національних стилях: японці, цигани, німці, українці, мексиканці та інші. Кожен візочок був особливим та незвичайним. І навіть учасники параду підбирали собі вбрання виключно за тематикою національності.

Але окрім урочистої ходи, в парку була організована розважальна програма для дітлахів. І поки журі вирішували, хто, все ж таки, стане переможцем цьогорічного свята, діти та дорослі не гаяли часу. Вони активно брали участь і різноманітних майстер-класах, конкурсах, каталися на велосипедах, фотографувалися в яскравих фото-зонах, малювали та бавилися з аніматорами. За участь у конкурсах малята отримували солодкі подарунки.

Багато країн на параді повторювалися. І тому жури вирішили нагородити переможців у п’яти номінаціях. Перше місце в номінації «Азія» посіла сім`я Пасько, яка презентувала китайську культуру. З «українською» тематикою перше місце зайняла сім`я Куліш. В номінації «Америка» виграла сім`я Чередниченко. «Циганами» свята стала сім`я Зінченко. В номінації «Європа» перше місце дісталося сім`ї Капітан. Гран-прі одержала сім`я Остапових. Вони презентували країну Таїланд в казковому вбранні та вишуканим візочком у вигляді храму.

Про те, як ретельно учасники готувалися  до параду візочків, ми змогли дізнатися в них особисто:

Марія Єфімова

«Ми презентуємо сьогодні два візочка. Перший візок – Україна. На ньому представлена хатинка з петриківським розписом, на даху – лелека, як символ нашої країни, птах, відомий в усьому світі. А другий візок — Німеччина. В параді беремо участь вже третій рік. Візки виготовляли з підручних засобів, а головний матеріал, який використовували в підготовці — картон. Готувалися приблизно тиждень».

Ганна Пасько:

«Ми обрали Китай, тому що наша молодша сестра полюбляє мультфільм «Мулан», де розповідаєьтся історія китайської дівчинки. При оформленні візка, ми намагалися дотриматися усіх традицій, аби показати Китай у всій красі. Готувалися два місяця. В підготовці використовували картон, труби та деревоволокнисті плити. Минулого року ми презентували професію письменника-казкаря і одержали гран-прі».

Марія Куліш:

«Ми беремо участь вже 5 рік поспіль. Цього року тематика —  національності. І відповідно, маючи прізвище Куліш, ми не змогли обрати іншу країну, окрім України. Ми дуже довго збирали матеріали, але змонтували все швиденько. Матеріали використовували виключно ті, які стосуються української тематики: солома, лоза, квіти, фрукти та іграшкові тварини».

Поліна Остапова:

«Сьогодні ми презентуємо Таїланд. Обрали саме цю країну, тому що там — гарна культура, яскравий одяг та чудові храми. В створенні храму використовували пластик, картон, мережива, атлас та інші матеріали. Готувалися до свята приблизно півтора місяці. Участь беремо не вперше, а в минулому році посіли призове місце».

Вікторія Зінченко:

«Достатньо довго ми міркували над тим, яку ж обрати національність для оформлення візочка. І вирішили, що будемо циганами, бо вони — завжди яскраві та гарні. Готувались приблизно тиждень. Дуже довго обирали собі вбрання. Зроблений наш візочок з колес старих велосипедів, дерева та поролону. Участь в параді беремо кожен рік і вже декілька разів перемагали».

Автор: Тетяна НАУМЕНКО