Що таїть у собі зброя минулих років

Багато хто цікавиться історією? Якщо ви ніколи не проявляли до неї інтерес, то навіть уявити не можете наскільки це цікаво. Вона відображена всюди: в цікавих будівлях, раритетних  машинах, одязі та нас самих. Але самим цікавим атрибутом минулих часів є зброя

З її допомогою вирішувались долі цілих держав. Так, вона забирала життя багатьох людей, але яким би був сучасний світ без тих подій. Якщо замислитись , скільки цікавих історій випало на долю одного пістолету, рушниці або меча. Можливо вони були власністю заможного поміщика, або викрадені селянином, врятували чиєсь життя чи загубили…

Відповісти на ці питання може тільки та людина, яка досконально знає шлях того чи іншого експонату. Поринути в історію та дізнатися цікаву інформацію можна у найбільшому музеї зброї у Європі, який знаходиться в Запоріжжі. Там можна своїми очима побачити та навіть доторкнутися до різноманітних експонатів.

Їх у музеї більше двох тисяч, важко навіть уявити. Усі моделі заворожують своєю загадковістю, вишуканістю та величчю. Великі скляні вітрини відкривають секрети віків. Найдавніші агрегати виникли ще за часів середнього палеоліту.  На деяких збереглися надписи та гравюри, різноманітні елементи декору.

Перебуваючи у середині  музею наочно бачиш всі етапи становлення нашої цивілізації. Запам’ятати назви усіх експонатів просто неможливо, але індивідуальність кожного закарбовується у пам’яті.  Треба проводити дозвілля з користю, музей- хороше місце для цього.

Вероніка ВОРОБЙОВА