Ведучий Андрій Чорновол про задоволення від професії, красу світанків та вибагливість радіослухачів

Яскравий телерадіоведучий, один з найбільш затребуваних ведучих масових, корпоративних і весільних заходів в Україні, молодий та натхненний – Андрій Чорновол. Шоумен, з чудовим почуттям гумору і дуже красивим голосом

m1.tv

В творчому багажу Андрія робота на телеканалах «М1 Music Channel» та «Русское Радио Украина». Як ведучий починав свою кар’єру, з якими труднощами стикався — він поділився з нами в цьому інтерв’ю.

— Андрію, розкажіть, з чого почалася ваша професійна кар’єра?

— З тележурналістики. Після університетської практики, мене, студента другого курсу, взяли на роботу у відділ інформаційних новин.

Пам’ятаю неймовірне хвилювання, тремтячі руки і такий самий голос. З того часу минуло майже дев’ять років, тепер я хвилююся трохи менше.

— Де ви навчалися та здобували професійні навички?

— Після закінчення школи я вступав одразу до кількох вишів. Обрані мною професії суттєво різнились — від юриста і менеджера по туризму до телеведучого. Вступив до трьох університетів і неочікувано для себе самого обрав університет культури і мистецтв. Досі жодного разу не пошкодував про свій вибір.

— А як потрапили на «Русское радио Украина»?

— Це був щасливий збіг обставин. Я прийшов на співбесіду і того ж дня вперше вийшов в ефір. Пам’ятаю неймовірне хвилювання, тремтячі руки і такий самий голос. З того часу минуло майже дев’ять років, тепер я хвилююся трохи менше. 🙂

www.poptop.fm

— Я знаю, що вас називають «українським Бондом», звідки це повелося?

— Людям потрібні герої. Образ Бонда пристав до мене через зовнішній вигляд в кадрі: костюм, зачіску, манери. Ані я, ані режисери не передбачали такого ефекту. Та в результаті всі побачили схожість з легендарним кіногероєм. Я був не проти, мені приємні такі порівняння. Хоча поза кадром в реальному житті, мені здається, я більше схожий на героїв комедійних фільмів.

Це неймовірна романтика — прокидатися зі сходом сонця і щодня споглядати чудові світанки.

— Розкажіть, з чого починається ранок ведучого?

— Спочатку я відкриваю ліве око, через дві хвилини праве. Прокидаюся о пів на шосту ранку, але ранні підйоми давно стали звичкою. Це неймовірна романтика — прокидатися зі сходом сонця і щодня споглядати чудові світанки.

— Цього року ви були ведучим на шоу «Большая Свадьба» від Русского Радіо Україна та М1. Які у вас враження, які емоції, що вас здивувало на наймасштабнішій шлюбній церемонії країни?

— Це було справді дуже масштабно. 80 тисяч глядачів на київському Співочому полі та мільйони людей біля екранів телевізорів. Мене вразила така кількість прихильників української музики. Я вийшов на сцену і перші секунди просто приходив до тями, а голос режисера у підслушці відраховував час до виходу в ефір. Це незабутні моменти найвищого професійного задоволення.

На ТБ глядачеві здебільшого достатньо красивої картинки, а радіослухачі більш вибагливі, їхню довіру і прихильність завоювати складніше.

— Де більше подобається: у студії радіостанції чи на екрані телевізора?

— Цікаве питання. Робота на радіо і телебаченні — дуже схожа, але і дуже різниться. Специфіка одна, а от подача і манера спілкування з глядачем або слухачем суттєво відрізняється. На ТБ глядачеві здебільшого достатньо красивої картинки, а радіослухачі більш вибагливі, їхню довіру і прихильність завоювати складніше.

vk.com

vk.com

— Як любите проводити вихідні?

— Здебільшого, працюючи. Зрідка випадають абсолютно вільні вихідні дні. Тоді я намагаюсь розділити відпочинок: один день відсипаюсь, наступний — проводжу з друзями, сім’єю, перевіряю, чи не забув, як їздити на скейті і крутити педалі велосипеда. Люблю активний відпочинок і гамірні веселі компанії.

— Що вважаєте головним здобутком у вашому житті?

— Хочеться вірити, що головні здобутки в мене попереду. Сьогодні я задоволений своїм життям і щасливий бути затребуваним у професії. Сина виховую, дерево ми з ним разом посадили, тепер залишилось хіба що побудувати будинок.

Бліц-питання

Найомріяніша подорож? Мета — відвідати США. Мрія — злітати в космос.

Улюблений український ведучий? Жартома можу назвати Ігоря Кондратюка. Направду, мій улюблений телеведучий — американець Джиммі Фелон.

Три найкращі гурти усіх часів та народів? — Безсумнівно, це The Beatles, Rolling Stones та Queen. Мої музичні смаки можуть змінюватись, але хіти цих гуртів завжди безсмертні.

Улюблене жіноче ім’я? Світлана. Так звуть мою маму.

Від чого ви ніколи не можете відмовитися? Від своїх принципів. Впертість — моя згубна звичка.

У кого ви хотіли б взяти інтерв’ю? Якби була машина часу, я відправився б на кілька десятків років назад і поспілкувався з Альфредом Хічкоком. Його стрічки для мене геніально-загадкові.

Інтерв’ю підготував Віктор ПОСУНЬКО