Журфак ЗНУ приєднався до написання Всеукраїнського радіодиктанту

9 листопада, в День української писемності та мови, на Українському радіо відбувся 17-й радіодиктант національної єдності. Приєдналися до суспільної акції і студенти факультету журналістики Запорізького національного університету, аби підтримати традицію та перевірити власну грамотність

Радіодиктант прозвучав в прямому ефірі Першого каналу Українського радіо та телеканалу UA: Культура. Текст зачитатував доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови  Олександр Авраменко. Девіз цьогорічного радіодиктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Темою диктанту під назвою «Наші пісні» стала музична культура України: від споконвічних ритмів «клепання коси та тупоту копит» і народних пісень нашого краю до всесвітньо відомого «Щедрика» композитора Миколи Леонтовича й сучасних композицій Руслани та Джамали.

ЗНУ факультет журналистики радиодиктант 2017

17 Всеукраїнський радіодиктант національної єдності окрім України, писали в Латвії, Литві, Португалії, Словаччині, Румунії, Казахстані, Китаї, Аргентині, США та Канаді.

Ті, хто  написав диктант без помилок, будуть відзначені призами. Важлива умова – перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за поштовим штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001.

Запис трансляції можна подивитися на офіційному YouTube-каналі UA: ПЕРШИЙ.