Опитування: Чи вважають студенти Запоріжжя радіо актуальним на сьогоднішній день?

16 листопада, щорічно, ми святкуємо День працівників радіо, телебачення та зв`язку.  Сьогодні понад 25 тисяч працівників таких галузей, як інформатизація і зв`язок України, забезпечують поширення інформації.  Саме завдяки їхній роботі між людьми і містами значно зменшуються відстані. Ми ж вирішили запитати студентів Запорізького національного університету, чи багато з них вважають радіо актуальним ЗМІ на сьогодні?

Шахсанам Біналієва, 19 років, ЗНУ, факультет журналістики
«Власне я, до другого курсу радіо не слухала зовсім. Зараз, коли нас заохотили робити це,  я не можу зрозуміти, чому я не слухала радіо раніше! Це — чудова річ. Мабуть,  радіо є актуальним на факультеті журналістики. А наша справа зробити так, щоб радіо слухали не тільки ми.»

Анастасія Третяк, 18 років, ЗНУ, факультет журналістики
«Чому б ні, воно буде завжди актуальне серед автомобілістів, а їх не менше 60% населення.»

Вероніка Булавіна, 18 років, ЗНУ, факультет журналістики
«Так, я вважаю, що радіо актуальне на сьогодні, тому що це зручний вид ЗМІ, який є найоперативнішим, і найзручнішим.»

Карина Чабан, 18 років, ЗНУ, факультет журналістики
«На мою думку радіо не таке актуальне, як телебачення та інтернет, але це єдиний вид ЗМІ, який не вимагає вкладення фінансів.»

Анастасія Раткіна, 21 рік, ЗНУ, факультет журналістики
«Я вважаю радіо актуальним і, на мою думку, воно таким буде ще довго. Граючи десь на фоні, воно все одно подає нам інформацію. Також, не завжди в нас є можливість подивитися новини на телебаченні, а, тим паче, почитати їх в газеті чи інтернеті.»

Дмитро Волков, 19 років, ЗНУ, факультет журналістики
«На мою думку, радіо є найоперативнішим видом ЗМІ, а також невід’ємною складовою сучасного світу. Тому, я вважаю, що радіо є і буде актуальним завжди.»

Євгенія Погурська, 18 років, ЗНУ, факультет журналістики
«Так, я вважаю, воно завжди буде актуальним. Радіо прикрашає наші мандрівки і також це чудова можливістю дізнатись новини.»»

Катерина Філь, 18 років, ЗНУ, факультет журналістики
«Я вважаю радіо актуальным. Для мене це як побачити душу людины, не знаючи, як вона выглядае. А акож, я вважаю  радіо  найзручнішим ЗМІ.»

Дарина Орловська, 19 років, ЗНУ, факультет журналістики
«Я вважаю, що в нашому сучасному світі, коли технології йдуть в перед зі стрімкою швидкістю, радіо стало відходити на другий план Воно залишилося актуальним лише для людей «минулого століття»: для бабусь, які звикли слухати новини на улюбленій станції, і для водіїв маршруток. На мою думку, для сучасної молоді радіо стало давно не актуальним.»

Катерина Андрєєва, 18 років, ЗНТУ, факультет психології
«Як на мене, радіо для нашої молоді не актуальне, тому що, зараз технології дійшли до того, що люди не хочуть слухати нудні новини і погоду, гороскоп та шансон-пісні. Наш народ дізнається все в соціальних мережах, починаючи від погоди, закінчуючи гороскопом і новинами.»

Підготувала: Дарина Плотникова