Барви Дубового Гаю

Ви запитаєте: «Чому саме цей парк?», а я вам відповім: «Все просто...»

Почну з того, що це — перше місце, де я побувала, приїхавши в місто. У Запоріжжі я приїхала вчитися на журналіста і, щоб почати вивчати місто, вирішила розпочати з найближчого парку. І цим парком виявився Дубовий Гай.

Спочатку парк підкорив мене своєю міццю. Як потім мені стало відомо, свою назву він отримав від великої кількості дубів, які ще в 18 столітті займали більшість території. А як місце для відпочинку парк офіційно відкрили 1 травня 1959 року.

Ви запитаєте: «Чому саме цей парк?», а я вам відповім: «Все просто. . .»

Мені пощастило побачити Дубовий Гай вперше в період золотої осені. Саме тоді, коли листя на деревах грає різними барвами. Частина дерев стоять ще з зеленим листям, а інші вже змінили звичний зелений на золотий, жовтий, буро-червоний колір. Переливаючись різними відтінками осені, парк грає барвами, і від цього здається ще більш живим.

antikor.zp.ua

Крім різних видів дерев по всій території розтягнулася річкова протока, через яку в кількох місцях перекинуті мости. Нависаючи над річкою, вони ніби зависли в повітрі, при цьому вони виглядають гармонійно і надають ще більшої легкості простору.

. . .Парк грає барвами, і від цього здається ще більш живим.

iloveukraine.com.ua

Також є доріжки-стежки, котрі в’ються, як змії по всій території парку, прокладені до найнезвичайніших  місць. Вздовж доріжок встановлені лавки,  з яких ви можете помилуватися видом, роздумуючи про щось. І не помітити, як швидко пройде час і виявиться, що ви просиділи тут більшу частину дня.

На лавочках біля річки можна довго дивитися на воду і на плаваючих в ній рибок або качечок, які мерехтітимуть у вас перед очима в надії, що їм перепаде якась крихта хліба. У маленькому ставку можна спостерігати за прекрасними птахами, сім’єю лебедів, яку велично плавають, тим самим показуючи свою красу.

silaslova.zp.ua

У парку є невеликий фонтан, колесо огляду з котрого також відкривається неповторний вид, що охоплює невелику частину Дніпра. Це захоплює подих. Є руїни старих будівель, тенісні корти,  парк атракціонів для дітей різного віку, кілька дитячих майданчиків, а також майданчики для проведення концертів. Іноді в парку проводяться культурно-масові заходи, на які приходять подивитися більшість жителів міста.

dubovka.zp.ua

. . .Подихати свіжим повітрям, набратися сил та й просто відпочити від міської суєти.

dubovka.zp.ua

Парк — це місце, де можна не тільки побути одній, але і погуляти зі своїми друзями, влаштувати пікнік, розважитися на свіжому повітрі , зайнятися спортом. Щодня після пар я приходжу в Дубовий гай, подихати свіжим повітрям, набратися сил та й просто відпочити від міської суєти. Адже природа — це не тільки естетично красиво, але і корисно.

Валерія БУДИЛО