ТОП-10 новорічно-різдвяних пісень (ВІДЕО)

Залишилось ще зовсім трохи, і до нас завітає 2018 рік. Наше місто вже потроху одягається у святкову, сяючу обгортку, від якої в захваті, як малі, так і дорослі.

budukursi.in.ua

Новорічно-різдвяні свята не можливо уявити без іграшок, різнобарвно сяючих гірлянд, великих гір снігу, вертепу, ну, і, звичайно, головної героїні свят — ялинки. Усе це створює казковий антураж, який милує погляд і навіть найсерйозніша доросла людина починає вірити у чудо і Діда Мороза. Але в чому загадка атмосферності цих свят?

«Музика — це найсильніший вид магії», — стверджує американський співак Мерлін Менсон, і я з цим не можу не погодитись. Музичний супровід завжди стає окрасою свят і задає йому настрою.


Тож, почнемо наш «Топ-10» з пісні ABBA «Happy New Year». Спочатку група ABBA планувала записати жартівливу новорічну пісню, яка навіть отримала робочу назву «Daddy don’t Get Drunk on Christmas Day» («Таточку, не напивайся на Різдво»). Однак задуманому збутися не судилося, тоді музиканти переробили текст, зробивши його більш ліричним і навіть сумним. І, хоч в тексті пісні виражена невпевненість у завтрашньому дні, багато хто любить слухати цей зворушливий трек під Новий рік.

Wham! – «Last Christmas». Незважаючи на те, що в пісні співається про розбите серце, вона залишається  однією з найсвітліших і найпопулярніших різдвяних пісень. Тільки на відеохостингу YouTube кліп набрав близько 83, 2 млн переглядів.

Мерайя Кері – «All I Want For Christmas Is You». Як свідчить легенда, на написання пісні Мерайю Кері надихнули власні романтичні почуття. У Великобританії ця композиція вважається справжнім гімном Різдва.

unspecified-15

Френк Сінатра та Бінг Кросбі – «Jingle Bells». Мабуть, однією з найпопулярніших новорічно-різдвяних пісень вважається саме Jingle Bells. Мало хто знає, що композицію було створено в 1858 році до Дня подяки. Мелодія була не такою веселою, але знайшовся сміливець, який переписав її. Хто це був, невідомо досі, однак його варіант композиції світу припав до душі.

«В лесу родилась ёлочка». Найвідоміша дитяча новорічна пісенька з’явилася в 1903 році, разом із віршем Раїси Кудашевої, покладеним на музику композитора-аматора Леоніда Беркмана.

Brenda Lee – «Rockin’ around the Christmas tree». Складно повірити, що ця пісня звучить так по-дорослому професійно у виконанні зовсім юної дівчинки  Бренда Лі заспівала її у 13 років.

«We Wish You a Merry Christmas». Різдвяний гімн, відомий в Британії з 16 сторіччя — один із небагатьох традиційних різдвяних гімнів, де згадується святкування Нового року. Бажаю вам того, про що співається у цій пісні!

Ну, а найкраще — як завжди на десерт. Народні мелодії завжди надихали поетів і композиторів. «Щедрик» в обробці українського композитора Миколи Леонтовича — улюблений у всьому світі гімн Різдва. Свого часу піснюбуло перекладено англійською, і вона отримала назву «Carol of the Bells». «Щедрик» можна почути в багатьох голлівудських фільмах — наприклад, у кінострічках «Сам удома» та «Гаррі Поттер».

А добре знайомі «Добрий вечір тобі, пане господарю» і «Нова радість стала» є найяскравішими зразками колядкової традиції України. До речі, колядка «Добрий вечір тобі, пане господарю» звучить у відомому фільмі  «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.

Гадаю, цей святковий плейлист не дасть всидіти на місті, пробудить ностальгію і додасть нотки магії у ці дні.

«У ритмі укладено чарівництво…»
В. Гете

Катерина ДУНДУК