Альтернативи ‘’живій’’ ялинці вдома

Кожного року до різдвяних свят є традиція ставити ялинку в своїй оселі. Дуже часто люди купляють "живі" ялинки і не замислюються над глобальними наслідками. Між іншим, щорічно в Україні вирубується більше 5.000.000 ялинок, це - майже 500 гектарів зелених насаджень.

І з цих 5.000.000 приблизно 1.770.000 ялинок залишається непроданими і викидаються на смітники. Тобто вирубка лісу випереджає його природне зростання, не за горами й дефіцит деревини. Тож я вирішив запропонувати альтернативи натуральним ялинкам до Нового Року.

Першою альтернативою будуть звичайні штучні ялинки. Зазвичай штучні ялинки візуально дуже схожі з натуральними, більш того, існує безліч їх різновидів. В середньому ціна двохметрової штучної ялинки — близько 2000 грн. Дійсно ціни на такі ялинки доволі високі, але її не потрібно купляти кожен рік і нести на собі додому, гілки з неї не осипаються і їх не потрібно буде прибирати, і найголовніше — ви маєте можливість зберегти ліси Карпат та Полісся.

Другою оригінальною альтернативою є, на перший погляд, доволі дивна ялинка. Це ялинка з дерев’яних дошок. Її можно власноруч зробити іх старих дерев’них дощок або купити нові.  Доволі примітивна конструкція, тому не буду пояснювати як її скласти. Великим плюсом є її незвичний футуристичний вигляд і дешевизна.

Третьою альтернативою натуральній ялинці є «настінна» ялинка. В цьому випадку все доволі просто у виконанні, дешево і, найголовніше, безпечно для лісу. Але все залежить від вашої фантазії та творчого потенціалу. Ялинку можно намалювати на стіні, чи обвести силует новорічним дощиком, чи скласти з дерев’них брусків — варіантів існує безліч.

Що ж, спробуйте використати цього Нового Року ці альтернативні ялинки замість натуральних, збережіть ліси України!

Олександр ЛОЗА