Дитячими руками відчиняли двері в літо

Вже п’ять років поспіль, до Дня захисту дітей, Обласна дитяча бібліотека «Юний читач» стає організатором сімейного фестивалю «Відкриваємо двері в літо». Директор бібліотеки Данилова Лариса наголошує, що новинкою у форматі фестивалю став квест з пазлами, читання книжок у парку та театральний виступ працівників бібліотеки.

«Наша бібліотека впроваджує програми літнього читання. Сьогодні ми підготували святкове відкриття фестивалю, аби канікули були легкими, веселими, радісними і провели їх діти змістовно».

Вже майже 10:00, а дітей все немає, але й приводу для хвилювання також, бо всі вони проходять квест «У пошуках бібліотеки». В парку Металургів шукали частини пазлу, щоб зрозуміти куди їм йти.

Фестиваль розпочався з оголошення переможців всеукраїнського конкурсу малюнків «Я маю право». Грамоту з подарунками отримала і одна з учасниць,  школярка Вікторія Гриценко:

«Я намалювала дитину, яка йде по полю. На полі колоски та маки. Дитина, вона вільна. Тож вільна країна. Всюди свобода»

«Це гарна можливість звернути увагу дітей на те, що потрібно знати свої права. Щоб діти розуміли, які в них є права. Щоб діти розуміли, коли ти знаєш свої права, то ти не порушуєш права інших людей,»— поділилась Людмила Житняк, провідна спеціалістка відділу правової освіти головного театрального управління юстиції у запорізькій області

Діти з ансамблю «Чайка» також вирішили привітати всіх зі святом та виступили з трьома піснями, одну з яких виконали без музичного супроводу.

34014171_479154775836921_7579447989773533184_n

Також феєричними були виступи танцювального колективу «Усмішка».

На бібліофестиваль завітав Капітан Джек Горобець. Та ще й не один, а з емодзі. У ході їх невеликої вистави діти змогли трохи потанцювати. Разом з капітаном всі присутні вирушили до Читалії – країни книжкових емоцій.

Вже у приміщенні бібліотеки на маленьких гостей чекало чимало сюпризів. Наприклад, презентація Вищого професійного училища Моди і Стилю. Студентки провели для дівчаток майстер-класи з перукарського мистецтва, манікюру, портнівської справи, а у кінці був показ мод.

Під час літературного сніданку з Бджілкою Мелітою до святкування приєдналась мелітопольська письменниця Наталя Борисівна Мацієвська. Вона побажала дітлахам щастя, миру та добра. «Ось, напевно, і моя головна ціль, щоб через слово нести частину добра у їх серця», — наголошує письменниця.

На заході була присутня Ольга Волкова головний редактор журналу «Клякса», яка влаштувала літературну вікторину та вікторину на розвиток креативу. «Сьогодні вміння дуже важливі, навіть важливіші ніж знання», — вважає Ольга.

У кінці свята Попелюшка та Шишимора на дитячому майданчику, біля фонтану, читали перехожим книжки.

За слова організаторів, фестиваль пройшов на одному диханні. Люди, які жили поблизу, зацікавились тим, що відбувається, тому спостерігали за святом зі своїх балконів. А головне – діти отримали безліч позитивних емоцій та подарунків.

34016837_479153202503745_1045987659433902080_n

Автор фото та тексту: Вікторія Куртєва