В Запоріжжі пройшов кінофестиваль ZIFF

У Запоріжжі, 22 вересня, відбулося відкриття другого міжнародного кінофестивалю ZIFF. До кінотеатру імені Довженка приїхали і пройшлися по доріжці почесні гості фестивалю - провідні актори, режисери, продюсери, сценаристи.

Фестивалем зацікавилися автори з 112 країн світу. Було подано 2514 кінострічок для участі. У фінал увійшли 49 документальних, анімаційних, ігрових короткометражок.

В день відкриття глядачі змогли подивитися український повнометражний художній фільм 2018 року режисера Олесі Моргунець-Ісаєнко «Казка про гроші».

Вперше відбувся конкурс відеороликів VERTICAL, який націлений на залучення талановитої молоді. Його переможцем стала школа Орт-Алеф, г. Запорожье з роликом — «Як виглядає мрія».

Переможцями другого запорізького міжнародного кінофестивалю в різних номінаціях стали:

— Кращий український анімаційний фільм — «Лабіринт», режисери Степан Коваль, Олександр Колодій

— Кращий міжнародний анімаційний фільм — «Нічний Етюд», режисер Енн Брейман

— Кращий український документальний фільм — «Між пеклом і раєм», режисер В’ячеслав Бігун

— Кращий міжнародний документальний фільм — «П’ять років після війни», режисери Самуель Албарік, Мартін Вікланд, Улісс Лефорт

— Кращий український ігровий фільм — «Звичайний ранок», режисер Кадім Тарасов

— Кращий міжнародний ігровий фільм — «Білий», режисер Девід Мойя

— Приз глядацьких симпатій — «Клуб невдах», режисер Олександр Онуфрієв

На фестиваль завітали і першокурсники журфаку ЗНУ. Анастасія Луповська тільки почала знайомитися з справжнім студентським життям. Намагається війти в швидкий темп міста, а на фестиваль пішла, щоб гарно провести вихідні: «Я нещодавно приїхала до Запоріжжя. Мені подобається, що тут відбувається дуже багато заходів, які сприяють розвитку людей. Кінофестиваль ZIFF – це взагалі «вау»! Кожен фільм був кращим по-своєму і видно, як багато люди над цим працювали. Взагалі, у ці стрічки покладено стільки сенсу: одні змушували сумувати, інші – сміятися, але це не може не надихати».

Юлія Демиденко