Виставка Ольги Павлюк: «Після українських степів польські ліси сприймаються зовсім по-новому»

З 26 вересня у Центрі національних культур Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки триває художньої виставки Ольги Павлюк «Скрізь сонце»

У залі багато атрибутів країни-сусіда: прапори, література, а ще — мальовані краєвиди на стінах. Ці картини були написані  на пленерах у польських лісах художницею Ольгою Павлюк. За її словами, після українських степів польські лісі сприймаються зовсім по-новому.

Безымянный

На кожну роботу художниця витрачає не більше трьох годин. Каже, малює з першого разу, акварель ніколи не пробачає помилок. Робота «Будинок лікаря» намальована за 2,5 години у польському місті Сяник. Ольга Павлюк зазначає, що зображати природу у всій її красі не втомиться ніколи. Найближчим часом планує «художній екскурс» і до інших країн Європи.

«На виставці представлені пейзажі та квіткові композиції, виконані в акварельній техніці. Картини будуть представлені в Запоріжжі до 10 жовтня, а потім їх перевезуть до Херсону. Після цього з роботами Ольги Павлюк зможуть познайомитись і в столиці», — розповіла Світлана Серікова, провідний фахівець відділу Центральної наукової культури ЗОУНБ.

Тетяна ХАРКЕВИЧ