Карді Бі: що відомо про номінантку на звання Людини року 2018

Карді Бі: що відомо про номінантку на звання Людини року 2018

FW-Daily

Карди Бі — це екзотичне ім’я красується на вершині чарту Billboard Hot 100, у списку номінантів BET Awards, Grammy Awards і Billboard Music Awards…А віднедавна у списку лауреатів «Людина року-2018» за версією журналу Time. Сингли цієї співачки удостоюються похвали від критиків-мастодонтів із Variety, The Guardian і Rolling Stone. А фан-база росте із невблаганною швидкістю. Проте деякі, що залишилися за бортом, досі питаються: чому ж Карді Бі стала інфлюенсеркою? І ми маємо на це шість (як мінімум) відповідей!

Карді Бі — selfmade woman до кінчиків яскравих стилетів. Королева хіп-хопу народилася в сім’ї консервативної матінки і незаможного уродженця Домінікани. Її батьки завжди були невблаганними шанувальниками домострою, а Карді — бунтівницею і грозою рідного кварталу. Першим її місцем роботи став стриптиз-клуб, потім вона спробувалася у амплуа «заводили» нічного клубу. І саме тоді отримала свої перші 100 тисяч пінста-підписників і цілком реальних шанувальників, які називали її «гарячою штучкою з чорним почуттям гумору». А після вона потрапляє у реаліті «Love & Hip-Hop», після чого стає неймовірно відомою.

Карді читає реп з диким, однак, поетичним акцентом! Причина – її дитинство, проведене у кварталі Вашингтон-Хайтс, під крильцем бабусі. Зірка анітрохи не конфузиться цієї фішечки, а навіть гіперболізує акцент у художніх цілях. А сміховинні фразочки, обрамлені бронським акцентом, миттєво стають мемами.

Карді намагається не вступати у контри з іншими реперками. В інтерв’ю для Rolling Stone вона навіть обурилася роботою медіа, які норовлять зіштовхнути лобами темношкірих жінок з однієї музичної ніші. Підливають маслеця і фанати: вони винюхують зачатки дісів на Нікі Мінаж у композиціях Карді (наприклад, у No Limit і Get Up 10). Однак співачка не критикує творчість колег по мікрофону, навпаки, вважає за краще робити коллаби і хвалити. Наприклад, у трек Be Careful Карді втиснула пасхалку на Бейонс, а на останній Met Gala зізналася Ріані в любові!

Карді багато працює над звучанням кожної композиції. Вона виконує сингли в стилі хіп-хопу Східного узбережжя, що тяжіє до карибських мотивів і міксується з іспанської лірикою. Саме ця ексцентрична мікстура рвонула, піднявши композицію «Bodak Yellow» на першу сходинку чарту Billboard Hot 100 у 2017. Лейбл Atlantic Records, який підписав артистку, пищав тоді від захвату.

Образ Карді автентичний, а не виліплений піарниками. Карді реально навіжена дівчина, що нарікає себе «b*tch», жартує на генітальні теми, кривляється і демонструє непристойні жести хейтерам! Ця самобутність допомогла їй здобути в Instagram мільйони фоловерів і зійти на реп-Олімп.

Карді творить композиції вивірено і скрупульозно. У недавньому Інста-лайв вона зазначила, що не працюватиме над треком, що не пророкує успіх. Мінімум для Карді — 10 місце чарту Billboard. Якщо вона розуміє, що сингл не досягне цього рівня, то кидає роботу над ним. Карді бачить свій шлях тільки в продукуванні реп-вершків.

І, нарешті, Карді – соціально відповідальна співачка! Ліберальна феміністка, борчиня за права темношкірих, зоозахисниця … Словом, опікується красою не тільки своїх пісень, а й світу.

Власова Сєда, група 3315-2