ЗНУ вітає своїх випускників: зустріч факультету журналістики

В Запорізькому національному університеті за вчорашній день сталося чимало подій, пов'язаних з нашим факультетом: започатковано Асоціацію випускників факультету журналістики, цима ж випускниками проведено низку тренінгів, а ще - висаджено  першу Алею випускників журфаку

Випускники факультету журналістики зустрілися зранку, 5 квітня, біля «рідного» другого корпусу Запорізького національного університету. Урочисте відкриття зустрічі провів голова журфаку — декан Віктор Костюк.

На відкритті виступили з піснями студентки факультету журналістики, прозвучав гімн ЗНУ у виконанні запорізького композитора та співака Анатолія Сердюка, який також є випускником журфаку Запорізького національного університету. Він написав музику до гімну, а автором слів є Віктор Чабаненко, український мовознавець, фольклорист, член Академії наук вищої школи України, який свого часу був деканом філологічного факультету ЗНУ.

Віктор Володимирович Костюк представив публіці двох випускниць: Наталію Агаркову, директора медіа-холдингу «Великий Луг» (за її плечима — робота кореспондента газети «Вся неделя», редактора ТРК «Алекс», керівника радіостанції «Великий Луг», кореспондента української служби BBC в Запорізькій області) та Софію Богуцьку — випускницю 2008 року, кореспондента програми «Вікна» телеканалу «СТБ» у місті Дніпрі. Вони привітали студентів та викладачів, поділилися спогадами з університету та розповіли про свою кар’єру зараз.

На цьому урочиста частина не закінчилася. Віктор Володимирович запросив гостей заходу на відкриття «Алеї випускників», де кожен випускник міг приєднатися до посадки молодих дерев.

Опівдні розпочалося обговорення проекту Положення про Асоціацію випускників факультету журналістики за участю викладачів і випускників університету. Захід було проведено в оновленій 61-й аудиторії першого корпусу. Тут же ж відбулася панельна дискусія «Якість журналістської освіти в Україні: проблеми та перспективи». Після завершення заходу всі були запрошені на каву-брейк.

Згодом стартувала низка тренінгів для студентів та абітурієнтів:

  • «Специфіка роботи спецкора». Спікер – Софія Богуцька. Модератор – Юрій Костюк, доцент кафедри журналістики ЗНУ.
  • «Технологія створення телевізійного контенту у рамках PR-компаній». Спікер – Руслан Керімов, директор з діджитал та PR телекомпанії «ТЕТ». Модератор – Анна Баранецька, доцент кафедри теорії комунікації, реклами та зв’язків з громадськістю ЗНУ.
  • «Роль редактора у створенні й просуванні бізнес-контенту». Спікер – Анна Моруга, контент-директор сайту JavaRush. Модератор – Оксана Бірюкова, асистент кафедри видавничої справи та редагування ЗНУ.
  • «Професійне становлення: від початківця до незалежного журналіста». Спікер – Ольга Жукова, фахівець із комунікацій. Модератор – Анастасія Кондрико, доцент кафедри видавничої справи та редагування ЗНУ.

День пройшов насичено та цікаво, завдяки спільній творчості організаторів Асоціації і випускників факультету журналістики ЗНУ.

Оксана МАРТИНЮК