«Сучасні проблеми потребують сучасних рішень»: реконструкція бібліотек у Запоріжжі

В Запоріжжі впроваджується повна реконструкція бібліотек. Згідно цієї ініціативи міська влада виділила кошти на осучаснення запорізьких читалень.

Однією з перших було відремонтовано Центральну бібліотеку для дорослих, яка розташована за адресою вул. Гоголя, 66. Як результат модернізації приміщення — повністю змінено дизайн кімнат, облаштовано куточок з комп’ютерами та безкоштовною wi-fi зоною. Кожен може прийти та безкоштовно скористатися інтернетом, почитати, відпочити і поспілкуватися. Також тепер в Центральній бібліотеці для дорослих місце для проведення заходів, присвячених презентаціям нових книг.

3

Відкриття оновленої бібліотеки відбулося 22 травня 2019 року. На захід завітав мер Запоріжжя разом з представниками міської влади, які керували процесом реконструкції бібліотеки. На тематичну презентацію було запрошено також і студентів: організатори детально окреслили всі аспекти функціонування нововведень. 

«Бібліотеки мають зараз іти у ногу з часом, у класичному вигляді — вони не дуже популярні. І тому зараз ми впроваджуємо дуже багато інновацій», — зазначила на зустрічі Наталя Лунь, головний спеціаліст департаменту культури і туризму м. Запоріжжя.

1

Зі слів директора бібліотеки Ірини Лень, біля самого приміщення незабаром мають облаштувати сквер, встановити нові лавки та оригінальні урни для сміття.


8Козловська Юлія, студентка: «Дуже приємно те, що такі місця, як бібліотеки відновлюють, фінансують і роблять усе, щоб повернути цікавість до книг у нинішнього покоління».

 

 

 


9

Олександра Бутенко, студентка: «Мені здається, що це — дуже добре для загального розвитку та для «обличчя» міста, бо дуже важливо мати стимул для розвитку молоді».

 

 

 


Автор: Дмитро ГОВТВЯН