Найголовніше свято Верони — день народження Джульєтти

16 вересня в італійському місті Вероні відзначають свято - день народження Джульєтти, знаменитої шекспірівської героїні найсумнішої повісті на світі

Акторка Олівія Хассі в образі Джульєтти, фільм "Ромео і Джульєтта" 1968 року


Щоб визначити точний день, в який народилася Джульєтта, історики ретельно зіставили всі події трагедії. Згідно з Шекспіром, правителем Верони був у той час герцог Еска — сеньйор Бартоломео Делла Скала, реальний чоловік, який правив в місті 1301-1304 роках. Годувальниця у розмові з Леді Капулетті згадує про народження своєї підопічної в день свята врожаю. У тексті згадується й Великдень, що святкувався в травні, згідно з астрономічним календарем, у 1302 році.  На підставі цих фактів доктор Джузеппе Вівіані встановив точну дату народження Джульєтти — 16 вересня 1284 року.


quote_pink

 Історія кохання молодої пари живе в серцях людей, незважаючи на її трагічний кінець

Щороку тисячі туристів з усього світу прямують в найромантичніше місто Італії, щоб своїми очима побачити балкон, на якому стояла юна Джульєтта, коли Ромео зізнавався їй у коханні. Історія кохання молодої пари живе в серцях людей, незважаючи на її трагічний кінець.

Джульєтта Капулетті (італ. Giulietta Capuleti) — головна героїня трагедії Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта», кохана юнака Ромео, що наклала на себе руки після його смерті.

Побачити балкон Джульєтти можна з внутрішнього дворика, де трагічно загиблої героїні Шекспіра встановлена бронзова статуя.

nonna-frolova.com

Крім Будинку Джульєтти у Вероні є ще один пам’ятник, присвячений головній героїні шекспірівської п’єси.  У підвалі монастиря капуцинів знаходиться мармуровий саркофаг. Саме тут, в гробниці Джульєтти, розігралася трагічна фінальна сцена.  На території монастиря є також маленька капела, де, як кажуть, закохана пара обвінчалася. Часто туристи залишають на саркофазі любовні записки, і якщо на них є зворотна адреса, доглядачі гробниці Джульєтти обов’язково на них відповідають.

planetofhotels.com

quote_pinkКлуб Джульєтти був заснований в 1972 році за ініціативи Джуліо Тамассі (Giulio Tamassia), щороку в клуб приходить близько 5000 листів

А от якщо Ви хочете поспілкуватися з Джульєттою та запитати її поради, тоді вам варто написати їй листа! Відповідають на листи дівчата з клубу Джульєтти (Club di Giulietta), заснованого в 1972 році Джуліо Тамассі (Giulio Tamassia). Щороку в клуб приходить близько 5000 листів, в тому числі і електронною поштою. Жодне послання не залишається без відповіді. Все, що вам потрібно для цього — написати лист і відправити його за адресою «Club di Giulietta Via Galilei, 3 371 133 Verona Italia». Або просто відправити повідомлення Джульєтті на електронну пошту, перейшовши за посиланням: www.julietclub.com/en/contact-us.html.

На честь дня народження Джульєтти Капулетті проводять святкові заходи: спектаклі, фестивалі, карнавали. В цей день проходить вручення літературної премії для професійних письменників «Scrivere per amore», і, звичайно ж, проходять кінопокази екранізацій сумної історії, у яку закохався весь світ.

Яна РАДЧЕНКО