Творче бачення через об’єктив

Перші світлини з’явилися в Україні у 40-х роках 19 століття і з того часу не перестають дивувати своєю якістю та творчим задумом автора. Фотошколи, студії, онлайн заняття, навіть університети розробляють власні програми для навчання фотографів. Популярність цього заняття набирає стрімкого розвитку та перетворюється у бізнес.

Героїня нашого інтерв’ю — Єфименко Ліна. Не проходила ніяких курсів, не закінчувала університет з цього напрямку, навіть не бере грощі за зйомку, пояснюючи це тим, що рада новим обличчям та таким чином напрацьовує та вдосконалює своє портфоліо.

  • Розкажи, які жанри фотографії тобі імпонують?
  • Улюблений жанр це точно портрет. Адже через портрет можна передати всі емоції людини, її особливості та настрій. Загалом мені дуже подобається працювати саме з людьми, предметні зйомки або пейзажні не так насичують енергією як люди.

46657536_n

Звичайно це не все що мене надихає. Ніколи не знаєш де знайдеш той особливий настрій. Навіть просто вінтажні фото зроблені на плівку нашими батьками дуже надихають, головне це атмосфера.

  • Назви свої три найкращі локації для фотосесії, які найбільше запам’ятались.
  • Дуже люблю фотографувати на локаціях де мало людей. Старі галереї, ботанічні сади, просто мінімалістичні простори, адже головна у кадрі саме людина). На жаль в мене було не так багато зйомок , але після карантину хочу творити з новими силами.

На сьогодні, стрімкої популярності набирає онлайн-зйомка – це може бути скайп або будь-який інший додаток, де можна побачити одне одного, тож поговоривши з Ліною, ми вирішили по експериментувати та поринули у підготовку.  Нижче, можна побачити що у нас вийшло.

 

авторка: Інна Малахова