ВОРКАУТ ДЛЯ МОЛОДІ: АЛЬТЕРНАТИВА ШКІДЛИВИМ ЗВИЧКАМ ТА ЗАРЯД ПОЗИТИВНИХ ЕМОЦІЙ

Тренер залу  «workout academy» Дмитро Довгий поділився своїми порадами та процесом тренування учнів

 -Що дає воркаут для молоді?

— Для молоді воркаут дає здорову альтернативу шкідливим звичкам так само поліпшення якості життя та незвичайний заряд позитивних емоцій.

— В який час дня краще тренуватись?

Це все індивідуально але краще для більшості час тренування на вечір . Ввечері зазвичай немає роботи або навчання . Це часом найголовніший фактор.

— Як взагалі проходять ваші тренування ? 

Наші тренування завжди починаються з розминки, це дуже важливо, далі ми тренуємо базу: підтягування відтискання на брусах та присідання  і елементи у перевагах статичні: утримання положення тіла без видимих рухів, наприклад стандартний елемент статика і динамічні виконання елементів з безліччю рухів  без затримок,  в деяких присутній момент  польоту, наприклад зіскок з турника .

— З якого віку діти приходять займатись до «workout academy»?

На воркаут діти можкть приходити з 5 -6 років.

-За який період часу можливо побачити прогрес ?

— Все залежить від наполегливості, прогрес можна помітити після двох,  трьох місяців тренувань або через півроку, важливо що ти тренуєш.

Які головні складові у підготовці до змагань та рекордів?

Найголовніші чинники на мій погляд це відпочинок і моральна підготовка. Потрібно вміти налаштуватися щоб не нервувати .

-Які основні направлення в воркауті ?

Як я вже говорив це статичні і динамічні елементи  , ще входить стрітліфтинг – напрям у якому атлет виконує по одному повторенню на турніку і брусах з максимальною додатковою вагою яку він може взяти. На змаганнях дається по три спроби, після результати сумуються і перемагає атлет з найбільшою вагою в сумі, так само присутні вагові категорії.

— Чи приходять займатись не тільки діти але й батьки з дітьми ?

Так,  у нас не один приклад коли займаються батьки, в одному з залів у нас займається ціла родина .

-Як зробити щоб не зникала мотивація та бажання займатись ?

На мій  погляд найголовніша причина демотивації це відсутність погресу . Найголовніше розуміти що для прогресу потрібен час, не чекати чогось особливого від перших тренувань. Для всього потрібен час та наполегливість, так само важливо знайти себе, свій напрямок.

-Яка кількість тренерів в академії , дівчата також тренують ?

На даний момент в академії вісім тренерів, дівчат тренерів немає, але все можливо

-Що потрібно для того щоб стати тренером академії?

— Для того щоб стати тренером академії потрібно володіти не тільки хорошим рівнем в воркауті але й мати потрібно якості і знання : в першу чергу це вміння спілкуватися і розуміти своїх учнів, підтримувати та мотивувати, а ще слухати та зацікавлювати, щодо знань то тренером має володіти знаннями з фізіології та біомеханіки,  дієтології та правильного харчування і застосовувати ці знання на практиці.

Дай поради новачкам які вирішили займатись воркаутом?

Якщо ви тільки почали користуйтесь досвідом інших є багато відео, атлетів які з вами поділяться своїм досвідом і ви зможете швидше прогресувати.

Автор: Ольга Іванова