Студенти втілили у реальність мрію маленького хлопчика

2   Студент інженерного факультету в університеті Центральної Флориди

втілив у життя мрію 6-річного хлопчика стати повноцінною дитиною.

   Студент інженерного факультету Альберт Морено зібрав команду для благородної справи — допомогти маленькому Алексу Прінгу, який  завжди хотів бути  повноцінною дитиною. Хлопчик народився з уродженим дефектом правої руки, яка сформувалася тільки на половину. У віці 2-3 років Алекс став розуміти, що він не такий, як всі інші діти. Щоб уникнути подколи з боку своїх однокласників, хлопчикові постійно доводиться придумувати нові історії, чому у нього різні руки.

   Мама Алекса Елісон Прінг давно шукала людей, які могли б допомогти хлопчикові жити повним життям і відчувати себе звичайною дитиною, такими добровольцями стали студенти одного їхніх американських коледжів.

  За допомогою 3D-принтер студенти створили нову біонічну руку, яка працює за допомогою електродів, прикріплених до біцепсу хлопчика. Алексу знадобилося зовсім мало часу, щоб навчитися згинати і розгинати руку, кидати м’яч і навіть писати і малювати, як це роблять звичайні діти.

   Журналістам студенти розповіли, що вартість звичайного протеза становить кілька тисяч доларів, а їх альтернатива, надрукована на 3D-принтері, обійшлася всього в 350 доларів. Хлопці не мають наміру представляти свою розробку як комерційний проект і готові надалі безкоштовно допомагати всім нужденним.