Що робоче місце може розповісти про особистість?

Іноді, предмети довкола нас можуть з легкістю «показати» якій особистості належать. На період карантину робочим місцем багатьох людей стала кухня, робоча кімната або диван власного дому. І, як би ми не намагалися приховати свої недоліки та особливості характеру, наші звички можуть видати багато цікавого про нашу особистість. Найчастіше охарактеризувати особу можна лише подивившись на її робоче місце. Пропонуємо вашій увазі трактування деяких дрібниць, які видадуть вас з головою.

  1. Творчий безлад.

Безліч папірців, особисті речі, аксесуари, хаотично розкидані документи та декілька пустих чашок для завершення композиції. Велика ймовірність, що  такий стіл належить екстравертові, який не може уявити життя без спілкування та руху. Ця людина вміє налагоджувати контакти, за що її часто заохочує керівництво закладу і поважають колеги, які не можуть похизуватися подібною товариськістю.

 

  1. Мінімалізм

Одна ручка, папірці-стікери з нагадуваннями та документи, розкладені й сортовані по датах чи жанрах. Тут усе просто — господар столу або інтроверт, або не збирається залишатися на посаді надовго. Таких співробітників відрізняє надійність, старанність, увага до деталей. А це робить їх участь у робочому процесі просто безцінною. Проте часто відсутність особистих речей говорить про проблеми самоідентифікації та може провокувати стресові ситуації.

 

  1. «Володар морів»

Увесь робочий простір заповнений особистими речами. Фотокартки, телефон, ноутбук, ваза з квітами, ароматна паличка і не завжди на власному столі. Випадково на стільці колеги опиняється верхній одяг, а на загальному дивані для відпочинку — зв’язаний своїми руками плед. Якщо довірити такій людині самостійний вибір робочого місця, будьте впевнені у тому, що вона вибере стіл у центрі або той, що максимально віддалений від кутків. Такі «дрібнички» говорять, що з вами працює людина-домінант.

 

  1. «Сірий кардинал»

Стіл у куточку, співробітники завжди бачать лише спину. Насправді, дана позиція дуже вигідна для постійного спостереження за навколишнім середовищем. Такій людині необхідний особистий простір і впевненість у безпеці. Найчастіше особистості є інтровертами. Вони помічають деталі та мають приголомшливу уяву, що допоможе у пошуку нестандартних рішень певної проблеми.

 

авторка: Валерія Лисенко