Історія життя Елвіна Брукса Уайта

  "Може, якщо б люди розмовляли менше, то тварини розмовляли б більше. А люди базікають стільки зайвого, можу вам в цьому поклястися"

Елвін Брукс Уайт

Цей знаменитий письменник, журналіст, редактор і автор книг народився в багатій родині виробника фортепіано. Онук американського художника Вільяма Харта. Закінчив Корнельский університет в Нью-Йорку в 1921 році і тоді ж почав працювати в якості репортера і позаштатного кореспондента. Писав для багатьох журналів і газет, протягом більшої частини свого життя був співробітником тижневика The New Yorker.

Елвін Брукс Уайт американський письменник, який довгий час був співробітником журналу The New Yorker і співавтором широко відомого посібника з граматики та стилістики The elements of Style. Автор широко відомих дитячих книги «Стюарт Літтл» і «Павутиння Шарлотти». 

 Він закінчив Корнуельського університет (Ітака, Нью-Йорк) зі ступенем бакалавр мистецтв (1921). Під час навчання він працював редактором у газеті The Cornell Daily Sun. Перед тим як повернутися в Нью-Йорк також працював в двох Корнуельського газетах і в рекламному агентстві. У 1925 році відкрився журнал The New Yorker і літературний редактор Кетрін Енджел рекомендувала взяти Уайта в штат, проте пройшло кілька місяців, перш ніж він отримав пропозицію про співпрацю. Він погодився працювати по четвергах. 

 Для «Нью-Йоркера» Уайт писав есе і користувалися великою популярністю «Записки і коментарі». У той час журнал був найголовнішим літературним виданням і Уайт був найбільш значущим співробітником. 

 У 1930-х роках Уайт почав писати дитячу прозу. Перша книга, «Стюарт Літтл», була опублікована в 1945 році. Книга була тепло прийнята публікою і отримала найвищу нагороду в галузі дитячої літератури Laura Ingalls Wilder Medal. У 1952 році вийшла «Павутиння Шарлотти», в 1970 — The Trumpet of the Swan. Ця книга отримала приз Секвойя (Оклахома) і премію Віллема Аллена Уайта (Канзас). Обидві нагороди визначаються голосуванням студентів за їх улюблену книгу. 

У 1959 році Уайт поліпшив і перевидав книгу одного зі своїх професорів по Корнуелл Вільяма Странка мл. «Елементи стилю». Цей посібник по граматики та стилістики американських письменників. Книга витримала кілька перевидань. Вона стала підручником для студентів і письменників і обов’язкова до прочитання на курсах побудови композиції. У 1978 році Уайт отримав Пулітцерівську премію за свою роботу.

Уайт помер від хвороби Альцгеймера в 1985 році і був похований на Бруклінському кладовищі в Мейн. 

Крістіна Никоненко