Запорізький національний університет — найкращий у Запоріжжі

2    За даними міжнародного рейтингу Webometrics ЗНУ посів перше місце з-поміж усіх вишів Запоріжжя. 


Світовий рейтинг університетів «Webometrics Ranking of World Universities» опублівував свої результати. Серед 300 українських Вищих Навчальних Закладів, Запорізький національний університет посів 28 місце, опередивши усі запорізькі виші.

 Рейтинг «Вебометрика» (Webometrics) десятий рік поспіль проводить лабораторія кіберметрики (Cybermetrics Lab) центру інформації та документації (Centro de Informacіуn y Documentaciуn, CINDOC) Національної дослідницької ради Іспанії (National Research Council, CSIC). Цей рейтинг є найбільш потужною спробою осягнути глобальний освітній простір. Вищі навчальні заклади оцінюються за чотирма показниками, які характеризують рівень наукових публікацій та присутність університетів в Інтернеті: «вплив», «присутність», «відкритість» та «якість». За словами організаторів Webometrics, метою рейтингу є підтримка відкритого доступу до наукових публікацій та навчальних матеріалів в електронній формі. Розробники мають на меті заохотити дослідників публікувати результати своєї наукової діяльності в Інтернеті, щоб зробити їх доступними для науковців будь-якої країни світу.

  Зазначимо, що позиція ЗНУ піднялася на 419 пунктів у загальносвітовому рейтингу: він перемістівся Із 4695 на 4276 місце.

  Із Даними рейтингу можна ознайомітіся тут http://www.webometrics.info/en/Europe/Ukraine