Чому радіо варто слухати?

У наш час радіо не є найпопулярнішим засобом масової інформації, хоча воно досить зручне. Радіо має багато переваг серед інших ЗМІ, серед яких оперативність, зручність, доступність. Його можна ввімкнути у будь який час, перебуваючи у дорозі, у черзі, просто роблячи свої справи. Для цього потрібен лише гаджет та доступ до інтернету чи навушники. Відсутність відео дає можливість зосередитись на чомусь важливому для нас, а музика чи передачі радіостанції будуть фоном.

Сьогодні радіостанції пропонують різноманітні за жанрами і тематикою програми пізнавального, розважального характеру. Таку ж роль відіграє і музичний контент. Завжди приємно почути гарну пісню, а потім додати її у свій плейлист.

Ще одна перевага – новини. За розкладом можна почути важливу інформацію про події, що відбулися чи відбудуться в Україні та світі. Звичайно, дізнатися новини можна і переглянувши їх в телефоні, але набагато зручніше прослухати їх. Також у ефірах радіостанцій зустрічаються шоу, зазвичай ранкові. Їх ведучі спілкуються у реальному часі, обговорюють актуальні та цікаві теми, жартують. Іноді зв’язуються зі слухачами та ведуть розмову з ними. І такий позитив ведучих надихає аудиторію на гарний день, підіймає їй настрій. Адже коли людина зранку їде на роботу та потрапляє у затор, настрій точно гарним не стане. А послухавши, як спілкуються ведучі, як вони жартують, одразу додається бадьорість та з’являється думка, що день вже не такий і поганий, як здалося спочатку. Тобто, радіо може задавати тон дню. І це, безумовно, величезний плюс. Приклад тому – радіостанція Radio ROKS і її ранкове шоу КАМТУГЕЗА. Ведучі Соні Сотнік і Сергій Кузін спілкуються між собою, жартують, телефонують слухачам та розмовляють з ними. Їх зранку слухає вся країна та заряджається позитивом. І це лише один приклад. В Україні багато таких шоу на різних радіостанціях, тому кожен знайде щось цікаве.

Звичайно, кожен обирає для себе найбільш зручний ЗМІ. У кожного знайдуться свої прихильники, адже це справа смаку. Комусь подобається дивитись на людей, хтось віддає перевагу друкованим виданням, комусь до вподоби лише слухати ведучих. І в цьому немає нічого дивного. Дійсно, у радіо безліч переваг та цікавинок, але слухати його чи ні – вибір кожної людини.

Єлизавета Чичика