Радіо в кінематографі.

Радіо є одним із найпопулярніших видів ЗМІ. Свого часу, а саме у 30-ті роки минулого століття, воно різко стартувало та швидко набуло статусу "найпопулярнішого ЗМІ у світі". І хоча з часом радіо все ж таки поступилось цього статусу телебаченню, все одно міцно увійшло у масову культуру. Пропонуємо вам переглянути найкращі, на нашу думку, фільми про радіо.


«Епоха радіо». Режисером та сценаристом цієї стрічки є Вуді Аллен — вагома постать для американського кіно. Комедія розповідає про період розквіту радіо. Картина є спогадами самого режисера і він блискуче відбиває у ній ту дійсність, яку сам встиг відчути. Аллен виступає оповідачем цяєї історії та говорить з нами від імені головного героя — хлопця Джо, який неймовірно полюбляє радіо.


(ілюстрація 2)
«Рок-хвиля». Сюжет фільму починається у 60-ті роки у Великобританії. В період розквіту рок- та поп-музики державні радіостанції категорично відмовляються пускати її в ефір. Це змушує деяких ентузіастів створювати власні, «піратські, радіостанції», які  мовили з відкритого моря. У стрічці знялись такі відомі актори як Філіп Гофман («Майстер»), Біл Наї («Пірати Карибського моря») та Нік Фрост («Зомбі на ім’я Шон»).


«Добрий ранок, В’єтнам!». Головну роль у картині зіграв відомий американський актор Робін Вільямс. Комедія розповідає про ведучого ранкового шоу за часів В’єтнамської війни, який своїми блискучіми ефірами підіймає настрій бійцям на передовій. Прототипом головного героя став реальний радіоведучій Едріан Кронауер, візитною карткою якого було протяжне «Доообрий ранок, В’єтнам!».

Про радіо є не так багато кіностічок, але ми намагались відібрати найяскравіші. Гарного перегляду!

Павло Фролов