VR-рукавичка: передати відчуття дотику у віртуальному світі

Компанія Meta розробляє тактильну рукавичку, яка дозволить відчувати предмети віртуальної реальності.  Протягом останніх семи років спеціалісти команди Meta Reality Labs створили багато прототипів цієї розробки.  Мета цієї команди — створити технологію майбутньої тактильної взаємодії у віртуальному метавсесвіті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Meta.

Уявіть, що ви працюєте над віртуальною 3D-головоломкою з реалістичним 3D-аватаром друга.  Коли ви берете зі столу віртуальний шматок головоломки, ваші пальці автоматично припиняють рухатися, коли ви відчуваєте, що він знаходиться під рукою.

Щоб забезпечити цей досвід і додати в метавсесвіт дотик, команда розробляє тактильні рукавички: вони можуть відтворювати різноманітні відчуття у віртуальному світі, включаючи текстуру, тиск і вібрацію.  Усередині прототипів є спеціальні надувні елементи, які знаходяться в долоні та пальцях.  При цьому прототип може не тільки відтворювати тактильні відчуття, але й працювати як VR-контролер завдяки спеціальним маркерам на задній стороні долоні, що дозволяє відстежити рухи пальців.

«Наш проект тактильних рукавичок розпочався як постріл на місяць, але він стає все більш здійсненним, оскільки ми продовжуємо впроваджувати інновації та завершувати дослідження.  Протягом останніх семи років ми впроваджували нові технології, технології та дисципліни, розсуваючи межі можливого з м’якою робототехнікою та винаходячи абсолютно нові матеріали та виробничі процеси.  Для просування кожної з цих дослідницьких областей потрібен час, щоб отримати правильні технології, тому, хоча наші дослідження тактильних рукавичок поки що залишаться в лабораторії, ми раді прогресу, якого ми досягли, і потенціалу, який він демонструє для віртуального світу, який ви  може торкатися.»

На сьогоднішній день, прилад знаходиться на ранніх етапах дослідження. Мета компанії полягає в тому, щоб поєднати рукавички з віртуальною реальностью.  За останні сім років команда просунула взаємодію людини та комп’ютера вперед, створивши нові прориви, щоб зробити тактильні рукавички реальністю.

 Коломоєць Єлизавета