Як захистити себе від зґвалтування

Тема ґвалтування була широко розповсюдження і до початку повномасштабного вторгнення на територію України, але кількість жертв змусила людей серйозніше підходити до питання самозахисту. В той час, як чоловіки захищають своїх жінок від рашистів знаходячись у лавах ЗСУ, ми маємо потурбуватися про захист самі. Сподіваємося, що цей матеріал вам ніколи не знадобиться, але прочитати його треба обов’язково!

 Жертвою зґвалтування може стати кожен: і чоловік, і жінка, і дитина. Про це вже заявила Ірина Венедіктова – Генеральний прокурор України. Тобто не має значення яка в вас стать, або вік, в чому ви одягнені та наскільки привабливо виглядаєте. Таким чином ґвалтівник намагається показати свою домінантність перед жертвою або чинити психологічний тиск на населення.

Поради не можуть дати стовідсоткової гарантії безпеки, але вони підвищують шанси не стати жертвою злочину.

ПОВОДЬТЕСЯ НЕОЧІКУВАНО
ґвалтівник впевнений, що його мають боятися, він може бути готовий з вами битися або брати силою. Якщо ви спробуєте бути спокійним (-ою), почнете розмовляти відверто, або розповісте про наявність венеричних захворювань, то зможете зруйнувати його звичайний план дій та затуманите розум.

ВИКЛИЧТЕ ОГИДУ

Не соромтеся справляти нужду прямо на очах злочинця або викликати блювоту. Ви маєте врятувати життя собі та своєму оточенню, тож переборіть себе.

НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ ФІЗИЧНУ СИЛУ, ЯКЩО НЕ ВПЕВНЕНІ В НІЙ  

Такий спосіб може тільки більше розлютити злочинця і він зробить усе, щоб якнайшвидше заспокоїти вас. Якщо ви впевнені, що знаєте як завдати шкоди, то зробіть це.

БИЙТЕ

Слідкуйте за його діями. Як тільки знайдете можливість спричинити удар у пах – не гайте часу. Бийте та тікайте з місця злочину!

Якщо все ж таки ґвалтування не вдалося оминути намагайтеся відвернути думки під час процесу, кажіть собі «Це не моє тіло. Це не зі мною. Я нічого не відчуваю.»

Після злочину знайдіть спосіб скористуватися засобами гігієни, розчином соди та ні в якому разі засобами, що місять спирт.
Знайдіть особу, якій можете довіряти та спробуйте поділитися тим, що трапилось або, за наявності, зверніться за професійною психологічною допомогою. Зафіксуйте факт злочину.

Як зможете – зверніться за медичною допомогою. Якщо ви знаходитеся у репродуктивному віку намагайтеся знайти контрацептиви екстреної дії.

Пам’ятайте про ці всі правила, вони зможуть врятувати життя. У обставинах завжди винуватий лише нападник, але захист – це ваш особистий обов’язок!

Бережіть себе.

Джерело: https://kunsht.com.ua/zґvaltuvannya-pid-chas-vijni-yak-z-cim-vporatisya-kudi-zvertatisya-yak-pokarati-vinnix/

авторка: Аліна Медвідь