Студентка ЗНУ перемогла в конкурсі екологічних проектів

10752025_735015916585317_1519822795_nСтудентка 3 курсу біологічного факультету Запорізького національного університету Анна Югріна посіла перше місце в категорії "Екологія та проблеми оточуючого середовища" на всеукраїнському екологічному конкурсі "Дотик природи", який проходив минулого тижня в Києві

Анна Югріна представила на конкурсі свій експериментальний прилад для визначення якості питної води, який вона розробила під науковим керівництвом доцента Григорія Чаусовського. Перевагами розробки є доступність її використання у побутових умовах та можливість без застосування хімічних реагентів швидко оцінити ступінь забруднення води хімічними речовинами (солями важких металів, хлором, пестицидами тощо). Інформація, отримана за допомогою приладу, може бути використана для профілактики негативних наслідків для здоров’я людини використання забрудненої питної води та вчасної заміни фільтрів.

За словами Григорія Чаусовського, розробка доступних засобів експрес оцінки якості питної води має велике значення, адже щорічно 25 мільйонів людей у світі гинуть через хвороби, які вони отримали через забруднену воду.

за матеріалами Прес-центру ЗНУ