Володимир Різун: Ми самі винні в тому, що нас вважають нечесними

У Запорізькому національному університеті 1 квітня відбулася зустріч студентів факультету журналістики з Володимиром Різуном

Володимир Різун у ЗНУ Фото Катерини Степанової

Володимир Володимирович розповів гостям зустрічі про медіаграмотність, про працю журналіста, про вплив на маси. «Журналіст має любити свого читача, розуміти його, підтримувати звичаї, знати мотиви, цілі, не маніпулювати їм. Якщо журналіст не любить свого читача – він маніпулює. Навіть, якщо не хоче цього» – відзначив В. Різун. 

Володимир Різун у ЗНУ

Фото Катерини Степанової

Факультет журналістики ЗНУ

Фото Катерини Степанової

Також Володимир Володимирович закцентував увагу на проблемі недовіри до журналістів: «Кажуть, що журналісти брешуть. Саме ми в цьому винні, ми опустили цю планку. Не влада, а самі журналісти, які потрапляють під вплив цієї влади».

Факультет журналістики ЗНУ

Фото Катерини Степанової

Факультет журналістики ЗНУ

Фото Катерини Степанової

 

Наостанок, Володимир Різун поділився інформацією про навчання студентів за кордоном та, в свою чергу, запросив наших студентів до Інституту журналістики. 

Володимир Володимирович Різун — український учений у галузі редагування, соціальних і масових комунікацій, журналістикознавства. Доктор філологічних наук, професор. Директор Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Академік АН ВШ України з 2000 року.

Автор: Вікторія Мєшкова

Фото: Катерина Степанова