Олеся Кулик закликала студентів ЗНУ до волонтерства

На початку квітня до Запорізького національного університету завітала  відома волонтерка Олеся Кулик. Дівчина розповіла студентам про власну благодійну діяльність, спрямовану на допомогу тваринам та птахам

Олеся Кулык Волонтёр Помощь животным vk.com/rainlight_in_the_sky

Протягом восьми років Олеся Кулик допомагає вуличним і скаліченим тваринам та птахам, забезпечуючи своїх «підопічних» усім необхідним для нормального життя. Завдяки волонтерському досвіду Олесі стало зрозуміло, наскільки це важка та клопітка праця. Адже деколи доводиться робити те, на що пересічна людина  ніколи не пішла б з власної волі. Наприклад, раціон деяких птахів та тварин є дуже специфічним. «Якось мені навіть довелось тримати в холодильнику падаль, адже деякі птахи харчуються виключно нею. Незважаючи на відразу, доводиться переборювати себе та робити це знову і знову», — говорить Олеся.

Волонтер Олеся Кулик

Фото: vk.com/rainlight_in_the_sky

Дівчина працює лише з власної ініціативи. За особистий рахунок утримує 60 відсотків підопічних, інші 40 відсотків коштів — це допомога добровольців. Олеся закликає допомогати всіх небайдужих. Адже хворі птахи й тварини потребують чимало продуктів, ліків, засобів гігієни. Можна придбати для них крупу, пелюшки, спеціальний корм, тощо.

Волонтер Олеся Кулик

Фото: vk.com/rainlight_in_the_sky

Олеся не лише лікує та доглядає тварин, але й знаходить їм новий дім. Так за весь час її діяльності нових  господарів здобули близько двох тисяч підопічних. Також Олеся займається організацією та проведенням суботників на запорізькому острові Хортиця. Щодо планів на майбутнє, дівчина розповіла, що збирається проводити акції «Урок доброти» та «Подаруй птаху небо».

Олеся Кулык Встреча в ЗНУ 2016

Автор: Влада Москвітіс