Гастрономічна подорож Україною
Таємниці та розгадки смаків та гастрономічних задоволень з #valeri_kapelka
Найсмачніша піца
Сьогодні я хочу поділитися своєю гастрономічною таємницею: є по проспекту Моторобудівників у Запоріжжі арт-кафе «Ananas». Це дуже затишне місце, де, як на мене, повинен побувати кожен! Зараз розповім чому. По-перше, кафе дуже затишне, заходиш і одразу ніби до дому потрапляєш. Тебе завжди зустрічають посмішкою і, навіть якщо заходиш до нього в холодний та похмурий день, на душі стає тепло. По-друге, їжа коштує недорого, а на смак – дорожча в декілька разів. По-третє, кожна людина просто зобов’язана скуштувати тут піцу. Такої смачної піци не знайти ні в «Bellini» , ні в ресторані «Сер Ланселот», ні в «Челентано», ні десь іще. Звісно, якщо брати з цих трьох закладів ,то конкурентом може бути тільки «Сер Ланселот», бо також доволі смачно готують, але, все ж-таки, в «Ananas» найщедріша , найапетитніша, а смак…ммм… Взагалі божественний. Багато м’яса, охайно нарізані овочі, смачний соус, тоненьке тісто… Якщо ви досі не почали збиратися, то ви зараз робите найбільшу гастро-помилку у своєму житті.
Столиця кави та десертів – місто Львів
Взагалі, десерти – моє слабке місце , тому і ставлення до них особливе, аби-які ласощі від мене похвали не отримають, а на прихильність можуть претендувати тільки ідеальні та смачнющі. Можу виділити 2 заклади, до яких неодмінно треба завітати. Перший – кав’ярня «Золотий Дукат» та незрівнянна Чоколяда (особливо рекомендую «Королівську чоколяду» з чорносливом та горіхами). Для тих, хто чує про це вперше, пояснюю: чоколяда – справжній «живий» гарячий шоколад виготовлений з бобів какао . Бути у Львові і не спробувати її – це означає не відчути атмосфери міста. Головне, не дивуйтесь розміру смаколика, бо в даному випадку він не має значення, адже чоколяда дуже ситна і, щоб наїстися, вистачить і трьох маленьких ложечок. Другий заклад, який я відзначу, називається «Атляс», знаходиться у самому центрі площі Ринок. Чому саме це місце? Все просто! Настільки смачного тортика «Спартак» ви не знайдете більше ніде (і це є велика проблема, адже кожного разу, коли захочеться «Спартака», можливості поїхати за ним в цей заклад не буде). Ці два заклади запам’ятаються вам на довго, як і саме місто кави.
Одеса – місто, про яке пісні складають, воно дивовижне, поки не почнеться туристичний сезон. Негативне враження на мене справили заклади харчування. Звичайно, у всіх закладах Одеси я не була, але у деякі популярні завітала. Отже, розпочала я, звісно, з ринку «Привоз», бо, як казала продавчиня Роза : «Приехать в АдЭссу и не зайти на Привоз – непростительно». Ринок доволі колоритний та смак їжі непоганий в принципі, але умови зберігання кульгають, не такі чисті холодильники та прилавки, як хотілося б. Також, однозначно можу сказати, що популярними у місті є заклади самообслуговування. Страви – на любителя, ціни – нижчі, ніж у кафе, хоча, ціни у будь-якого роду закладах (кафе, їдальня, бар, ресторан тощо) вище середнього, проте якість страв та обслуговування доволі низька. Про ресторани і кафе згадувати бажання не маю, бо після вечері у ресторані «Гранат» наша компанія дружно отруїлася.
Не стосується їжі, але не сказати неможливо, на вулицях величезна кількість безхатченків, цінні речі з собою краще не носити, бо є велика ймовірність, що у вас їх поцуплять. Також треба сказати, що з паркуванням у місті теж проблеми: авто паркують просто на переходах, тротуарах та посеред проїжджої частини і, як результат, люди не можуть ні пересуватися на авто, ні ходити пішки. Завершуючи розповідь про Одесу, застерігаю: бажаєте мати позитивні враження – не їдьте у розпал літнього сезону, бо дуже розчаруєтесь.
Валерія Капля