Тепер торти можна розпорошувати
Двоє старшокурсників з Гарвардського університету прийшли до одного з найважливіших
життєвих відкриттів солодкого студентського життя. Джон МакКаллум разом зі своєю дівчиною і однокурсницею Брук Новаковський створив солодкий винахід — торта-спрей.
Торт-спрей — це тісто, яке знаходиться в балоні під тиском. Після розпилення на тарілку маса відправляється на 1 хвилину до мікрохвильової печі для випікання. Завдяки своїй структурі і збагаченню киснем випічка виходить повітряної без додавання соди і розпушувача і готується значно швидше в порівнянні зі звичайними коржами.
Студенти кажуть, що не мають наміру своїм винаходом повністю замінити традиційні торти, які «випікаються з любов’ю», але такі торти-спреї значно корисніші і смачніші бісквітів з готових сумішей. Зараз пара намагається отримати патент на свій винахід і знайти інвесторів для масового випуску тортів-спреїв.
Зазначимо, що зі своєю ідеєю студенти змогла здобути перемогу в конкурсі «Harvard Innovation challenge 2014» і отримала премію в розмірі 10 000 доларів.