Топ-7 корисних продуктів навесні

У Всесвітниій день здоров'я, який щорічно відзначають 7 квітня, просто необхідно потурбуватись про себе. А тим паче про власне харчування. Тому радіо "Universe" пропонує вам топ-7 корисних продуктів, якы необхідно вживати навесні, аби поповнити запас вітамінів у організмі.

1. Капуста брокколі.

Брокколі багата вітамінами С, РР, К, U, бета-каротином, мінеральними речовинами. Білка в ній більше, ніж в будь-якій іншій капусті. Клітковина і харчові волокна виводять з організму токсини і шлаки, покращують апетит. Регулярне вживання чудо-капусти сприяє здоров’ю кришталика і сітківки ока, а тартронова кислота — чудовий помічник у схудненні.

2. Ківі
Ківі містить багато рослинної клітковини і вдвічі більше вітаміну С, ніж апельсін, завдяки чому зміцнює стінки судин і нормалізує тиск. Речовини, які містить ківі позитивно впливають на серцеву діяльність, активізують клітинний обмін, покращують травлення, мінімізують ризик виникнення онкозахворювань. Користь ківі відчутна при регулярному його вживанні в їжу. Цей продукт є відмінним профілактичним засобом при ревматичних хворобах, покращує роботу дихальної системи.

3. Манго

М’якоть манго багата бета-каротином (80% добової потреби в одному плоді), з якого в нашому організмі синтезується вітамін А. Він підтримує життєдіяльність клітин шкіри і відновлює їх. Манго вважається чудовим антиоксидантом і ідеальною їжею для фігури, оскільки містить органічні кислоти, що беруть участь в обміні жирів, харчові волокна, магній і залізо.

4. Оливкова олія
Оливкова олія — ??кращий друг травної системи людини! Олеїнова кислота зміцнює стінки судин, роблячи їх більш еластичними; линолієва кислота сприяє швидкому загоєнню ран, покращує координацію і зір. Вітаміни А, D, Е, К зміцнюють кісткову тканину, регенерують шкіру, покращують зір, уповільнюють процеси старіння і підтримують імунну систему.

5. Цикорій
Цілющі властивості кореня цикорію здавна використовуються в народній медицині для покращення роботи печінки, серця, судин, кишечника, що підтримує імунну систему. Цикорій — чудовий антиоксидант і детоксикант. Він очищає і омолоджує організм. Його дуже легко використовувати у вигляді напоїв — він широко представлений у торговельній мережі у вигляді розчинного концентрату. Корисні також страви з салатного цикорію.

6. Гранатовий сік
Свіжий гранатовий сік рекомендується розбавляти теплою водою в пропорції 1: 2. Напій освіжає колір обличчя, підвищує життєвий тонус, покращує стан волосся і нігтів, блокує окислювальні процеси, підвищує рівень гемоглобіну в крові. Гранатовий фреш відмінно поєднується з морквяним або буряковим, але пити його краще не окремо, а після вживання страв з м’яса або риби. У такому випадку набагато краще засвоюються його корисні речовини.

7. Гарбуз
З усіх овочів гарбуз дозріває найостаннішим, навіть навесні выін містить багато каротину і вітамінів (А, С і D), а також міді, заліза і фосфору. Клітковина гарбуза засвоюється дуже легко, тому гарбуз — справжнісінький дієтичний продукт, що виводить шлаки з організму.

За матеріалами: yoga-centr.com.uapolzavred.ruisida.ua

Марина Галич